fbpx

Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη Μητσοτάκη

0 141

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ασκησε δριμεία κριτική στα όσα (δεν) είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατα τη συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών, ενώ ουδείς κατάλαβε γιατί προχώρησε σε μια τέτοια επικοινωνιακή κίνηση χωρίς επί της ουσίας να πει τίποτα, παρά μόνο να πολιτικοποιήσει την προοπτική της επενδυτικής βαθμίδας θέτοντας κινδυνολογικά διλήμματα.

Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε να μιλήσει για μισθούς μετά από ένα χρόνο αισχροκέρδειας – Έχει αναβάλει 12 φορές την επενδυτική βαθμίδα από το 2019 και του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ” σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου και τόνισε “Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί κατόρθωμα την ακραία φτωχοποίηση της κοινωνίας και νομίζει ότι κάποια ανεπαρκή κουπόνια, τα οποία μάλιστα προέρχονται από τα υπερέσοδα του ΦΠΑ, θα τον διασώσουν πολιτικά.

“Θυμήθηκε μετά από έναν χρόνο αισχροκέρδειας και μείωσης εισοδημάτων -πρόθεσε- να μιλήσει για μισθούς όταν επί των ημερών του:
– τα νοικοκυριά με εισοδήματα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης
– ο κατώτατος μισθός έχει χάσει ήδη ο 20% της αγοραστικής του δύναμη – κι αυτό μετά τις όποιες αυξήσεις έγιναν”

Και επισήμανε “Δεν βρήκε όμως μισή λέξη να πει για την αύξηση του ιδιωτικού χρέους και την έκρηξη των δόσεων στα τραπεζικά δάνεια, που σήμερα ακόμα και ο συνεπής δανειολήπτης βλέπει μια δόση δανείου να αυξάνεται μέχρι και 300 ευρώ απ’ τη μια μέρα στην άλλη”, ενώ όσον αφορά στην επενδυτική βαθμίδα που δήθεν θα παίρναμε αμέσως μετά τις εκλογές του 2019, υπενθύμισε στον κ. Μητσοτάκη “πως την έχει αναβάλλει 12 φορές και τώρα θυμήθηκε πως και για αυτήν την προσωπική του αποτυχία φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον αρχίζει να καταλαβαίνει πως Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι έννοιες που ποτέ δεν θα συναντηθούν”.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ “Η γιγάντωση των κοινωνικών ανισοτήτων φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη” και σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μητσοτάκη ανέφερε: “Για μία ακόμη φορά, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε την επικοινωνιακή διαχείριση της σκληρής πραγματικότητας που βιώνει η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι. Οι πολίτες, όμως, γνωρίζουν πως έχουν πληγεί σε πρωτόγνωρο βαθμό από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, που απομειώνει την αγοραστική τους δύναμη”

Και τόνισε “Οι ατελέσφορες, αναποτελεσματικές, εμβαλωματικού και επιδοματικού χαρακτήρα πολιτικές και προσωρινές λύσεις για τους πολλούς, σε αντίθεση με τις προνομιακές, μόνιμου και χαριστικού χαρακτήρα ρυθμίσεις για τους λίγους και ισχυρούς, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν αλλά μεγαλώνουν τις ανισότητες και αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει όσες συνεντεύξεις και αν δώσει ο κ. Μητσοτάκης ή όσες υποσχέσεις και αν επαναλάβει”.

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ τόνισε “Αν κάτι κατέρρευσε με πάταγο αυτά τα χρόνια, είναι ο μύθος που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, ότι η ανάπτυξη υπέρ των λίγων μπορεί να διανέμεται δίκαια και στους πολλούς. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και αυτό διαδραματίζεται αυτήν την περίοδο μπροστά στα μάτια του λαού” και επισήμανε “Την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τον τουρισμό κι άλλου καταγράφουν ρεκόρ κερδών, ο λαός “πληρώνει” τα ρεκόρ στον πληθωρισμό, την ενεργειακή φτώχεια, τη φοροληστεία, την εκμετάλλευση, τη δουλειά
μέχρι τα βαθιά γεράματα και “ανταμείβεται” με τα pass της κοροϊδίας, με τα προεκλογικά επιδόματα της εξαγοράς και με τα ψίχουλα σε μισθούς και συντάξεις που εξανεμίζονται, εξαιτίας της ακρίβειας, πριν καν δοθούν”.

“Μία κυβέρνηση που αλλοιώνει την πραγματικότητα για να κρύψει την εξαθλίωση της οικονομίας και της κοινωνίας, είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός αντί να απολογηθεί για το ιλιγγιώδες έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου, τον αχαλίνωτο δανεισμό και την «ληστεία» των πολιτών μέσω των ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα, εξέφρασε «ικανοποίηση» για τα πεπραγμένα του” δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σχολίασε “Ο @PrimeministerGR στη #συνεντευξη_τυπου προσπαθεί να παραποιήσει ως συνήθως την πραγματικότητα και να εξαπατήσει τους πολίτες. Δεν πείθει κανέναν όμως πια. Οι πολίτες ζουν στο πετσί τους τις βάρβαρες πολιτικές της Μητσοτάκης_ΑΕ.”.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More