fbpx

QUEST: Ενισχυμένη η δυναμική υποχώρησης

0 108

Η διενέργεια των τελευταίων κλεισιμάτων,εκτός της πλευράς Α του κατερχόμενου καναλιού ΑΒ (κόκκινη επισήμανση), έχει προσδώσει ισχυρή ενίσχυση στις πτωτικές συνθήκες.

Η περιοχή στήριξης του 4,70 θα αποβεί καθοριστική το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αν καταφέρει να διατηρήσει κοντά σε αυτή την διακύμανση του τίτλου.

Στηρίξεις: 4,70 – 4,40
Αντιστάσεις: 5,10 – 5,36

ΘΕΤΙΚΟ
Η παραμονή των κλεισιμάτων υπεράνω του 4,70 και η άμεση επαναφορά τους υψηλότερα του 5,10 αποτελεί μονόδρομο για τις τιμές. Η κατοχύρωση και εδραίωση του 5,10 θα αρχίσει να αποδυναμώνει την πτωτική δυναμική συμβάλλοντας έτσι και στην υπέρβαση του 5,36.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η αδυναμία όμως της διακύμανσης να κινηθεί υψηλότερα του 5,36 συνδυαστικά με μια νέα υποχώρησή της, προσεγγίζοντας μάλιστα το 4,70 (ευθεία Ε), θα έχει συμβάλλει στην ολοκλήρωση του σχηματισμού αντιστροφής με βάση την Ε. Η διέλευση των κλεισιμάτων κάτω από το 4,70, αδυνατώντας να επανέλθουν στα πρότερα επίπεδα, θα οδηγήσει τον τίτλο αρκετά χαμηλότερα του 4,40.

 

AUTOHELLAS: Σε πορεία ισχυρής διόρθωσης

Σε κίνδυνο καθοδικής διάσπασης βρίσκεται πλέον η ανερχόμενη ευθεία Ζ, που ορίζει την μακροχρόνια ανοδική κίνηση του τίτλου, καθώς τα κλεισίματα διενεργούνται πολύ κοντά σε αυτή, όπως επισημαίνει το μπλε βέλος.

Επιπλέον το κατερχόμενο κανάλι ΑΒ (πράσινη απόχρωση) έχοντας αποκτήσει τον έλεγχο της μεσοπρόθεσμης διακύμανσης, πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στηρίξεις: 8,15 – 7,72
Αντιστάσεις: 8,80 – 9,30

ΘΕΤΙΚΟ
Η άμεση επαναφορά των τιμών υψηλότερα του 8,80 θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να υπερβληθεί το πεδίο αντίστασης (κόκκινη επισήμανση) που ορίζεται από την πλευρά Β και την οριζόντια ευθεία Ε (9,30). Μόνο η δυναμική υπέρβαση αυτού θα επαναφέρει σε ανοδικό καθεστώς τον τίτλο.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η προσέγγιση του παραπάνω πεδίου σε συνδυασμό με την αποτυχημένη προσπάθεια υπέρβασής του, θα υποβάλλει σε ισχυρή καταπόνηση το 8,15. Η περαιτέρω υποχώρηση των κλεισιμάτων κάτω από αυτό θα φέρει την διακύμανση στην περιοχή του 7,72.

Αποποίηση ευθύνης
Το παρόν άρθρο εκφράζει τις υποκειμενικές απόψεις του γράφοντος για την τάση των αγορών, με βάση τα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί. Δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή ούτε αποτελεί προτροπή για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή, αγορά, πώληση ή διακράτηση μετοχών, παραγώγων, συμβολαίων επί δεικτών ή άλλων επενδυτικών προϊόντων, που αφορούν την ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη αγορά. Ο αναγνώστης πρέπει να αναγνωρίζει και να αποδέχεται ότι οι πάσης φύσεως επενδυτικές επιλογές στις κεφαλαιαγορές ενέχουν κινδύνους μείωσης ή και απώλειας ακόμη και όλης της αξίας της επένδυσης. Ως εκ τούτου θα πρέπει πάντα να παραμένει επιφυλακτικός απέναντι στις εκάστοτε πληροφορίες και να προβαίνει σε ενδελεχή έρευνα πριν από οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση, γνωρίζοντας ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη, χωρίς να διατηρεί ουδεμία αξίωση απέναντι στον αναλυτή, για την εξέλιξη της όποιας επένδυσής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More