fbpx

Ρ. Δούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα για να βγάλει τον τόπο στο ξέφωτο

0 115

Με συνέπεια στις θέσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα, με αξιοπιστία, δράση και αποφασιστικότητα παρά τα όσα λένε οι δημοσκοπήσεις που το 2019 προέβλεπαν ότι θα πάρει 24% και πήρε 31.5%.

Η δυσαρέσκεια των πολιτών διογκώνεται σε βάρος του κ. Μητσοτάκη. Και το ξέρει. Κι εμείς ξέρουμε ότι θα κληθούμε ξανά στα δύσκολα, όπως και το 2015. Όπως τότε, έτσι και τώρα θα κάνουμε το καθήκον μας, βγάζοντας τον τόπο στο ξέφωτο. Δεν ανησυχώ γιατί θα είμαστε το πρώτο κόμμα. Αυτά παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας σήμερα στον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα στο Κανάλι 1, 90.4 , στην εκπομπή “Πειραιάς 24”, προσθέτοντας ότι “διανύουμε άτυπη προεκλογική περίοδο και το κόμμα, μετά από τη συνεδρίαση της ΚΕ, βρίσκεται σε θέση μάχης κατά της νεοδεξιάς φαυλότητας”.

Η ίδια υπογράμμισε την ανάγκη “να αλλάξει ο χάρτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είπε ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας”. “Ο πρόεδρος δεν αναφέρθηκε σε κάποιου είδους ρεβάνς αλλά στη διαπίστωση ότι οι πολιτικές που θέλουμε για την ανάταξη του τόπου θα υλοποιηθούν από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες”, είπε, φέρνοντας το παράδειγμα της Δύναμης Ζωής στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και του Προγράμματος Ρεύμα για Όλους: “δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και συμπολίτες μας δεν οδηγήθηκαν στην εξαθλίωση”.

Αναφερόμενη στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ρένα Δούρου επισήμανε ότι σε αντίθεση με ό,τι έκαναν τα άλλα κόμματα μέχρι σήμερα, έχουμε πολύ έγκαιρα παρουσιάσει στους πολίτες τις προγραμματικές μας θέσεις, που κατέθεσε επικαιροποιημένες στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας στη βάση έξι αξόνων. Για την ενεργειακή κρίση, την ενίσχυση του εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, την παραγωγική ανασυγκρότηση, το ισχυρό δημοκρατικό κράτος, την απάντηση στη δημογραφική πρόκληση. “Επειδή κινούμαι στην περιφέρεια, βλέπω ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει και γνωρίζουν αυτές τις έξι εθνικές προτεραιότητες”.

“Η κυβερνητικά οργανωμένη επιχείρηση ομερτά έχει ημερομηνία λήξης”, παρατήρησε, προσθέτοντας, ότι “ο κ. Μητσοτάκης που κρύφθηκε την Παρασκευή από τη Βουλή, δεν μπορεί να συνεχίζει να κρύβεται, όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά από την υποχρέωση της αλήθειας”. Αυτή η στάση “κάνει ζημιά στην πατρίδα μας γιατί μπορεί να νομίζει ότι ξεμπέρδεψε με το άρον άρον κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής στη βουλή ωστόσο υπάρχει συνέχεια στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την επιτροπή PEGA της Ευρωβουλής που θα επισκεφθεί τη χώρα στις 2 Νοεμβρίου”.

“Αν και ανήλθε στην εξουσία με προφίλ του αρίστου που αντιμετώπιζε υποτιμητικά τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καταλάβει ότι σε μια χώρα μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης η παραβίαση του κράτους δικαίου, δεν μένει ατιμώρητη. Ακριβώς αυτή η κουλτούρα ατιμωρησίας, η προσπάθεια πάση θυσία συγκάλυψης, είναι το σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο”. “Μια εκτελεστική εξουσία, που μέσω ενός παρακράτους, παρακολουθεί ανεξέλεγκτη τους πολιτικούς της αντιπάλους, επικαλούμενη αρχικά εθνικούς λόγους και μετά για να κουκουλώσει τα πράγματα, το … απόρρητο, δεν είναι παράγοντας ομαλότητας. Αλλά ανωμαλίας. Που βλάπτει και την οικονομία. Γιατί ποιός σοβαρός επενδυτής θα βάλει τα χρήματά του σε μια χώρα που η κυβέρνηση παρανομεί;”

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More