Rimac: Ένας δυνατός παίκτης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αίθουσα Σύνταξης

22 Μαρτίου 2019, 10:04 πμ
Share

Η Rimac Automobili, δεν είναι κάποια μάρκα αυτοκινήτων γνωστή στο ευρύ κοινό. Παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και βρίσκεται κοντά στο Ζάγκρεμπ, στην Κροατία. Το πρώτο μοντέλο της εταιρίας, το Concept One είναι το πιο γρήγορο υπερ-ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Το C-2, θα είναι ακόμη πιο γρήγορο και θα διαδεχτεί σύντομα το προηγούμενο μοντέλο. Η εταιρία παράγει επίσης μπαταρίες και συστήματα κίνησης για μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Porsche, η Renault, η Seat, η Aston Martin. Η επέκταση της Rimac είναι εντυπωσιακή. Ξεκίνησε το 2009 από ένα γκαράζ και σήμερα απασχολεί 500 εργαζομένους.

Ο Μάτε Ρίμακ είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της:

«Αναπτυσσόμαστε πολύ γρήγορα. Διπλασιαζόμαστε σχεδόν κάθε χρόνο. Πέρσι προσλάβαμε πάνω από 200 άτομα και επεκτεινόμαστε. Κατασκευάζουμε μια νέα μονάδα, αναπτύσσουμε το αυτοκίνητό μας. Χρειαζόμαστε λοιπόν κεφάλαια. Από τη μία, θέλουμε να κατασκευάσουμε τα καλύτερα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα στον κόσμο και από την άλλη θέλουμε να είμαστε καλοί εργοδότες στην Κροατία, να δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας και να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην κροατική οικονομία και στις εξαγωγές της χώρας».

Δ.Δ.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

12:12 μμ

Επιχείρηση διάσωσης για 34 μετανάστες νότια της Κρήτης

12:05 μμ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το AKTOR4TheFuture, το μεγαλύτερο εταιρικό πρόγραμμα υποτροφιών στην Ελλάδα

11:57 πμ

Η ιστορική φανέλα του Πελέ από το Μουντιάλ του 1958 βγαίνει σε δημοπρασία με εκτίμηση άνω των 6 εκατ. δολαρίων

11:51 πμ

Νέα διοικητική σύνθεση στη Bally’s Intralot – Πρόεδρος παραμένει ο Σωκράτης Κόκκαλης

11:47 πμ

Η Ευρώπη επενδύει ολοένα και περισσότερο στα drones για την Ουκρανία

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές