Σ. Ζαχαράκη: Έως τέλος Ιουνίου μαθήματα στα Δημοτικά

Αίθουσα Σύνταξης

20 Μαΐου 2020, 7:32 πμ
Share

“Σύντομα θα το μάθουμε” απάντησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη για το ζήτημα της επανέναρξης των μαθημάτων στα δημοτικά σχολεία, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Θέμα 104,6”, καθώς οι ειδικοί συλλέγουν και επεξεργάζονται τα στοιχεία, προκειμένου να αποφασίσουν.

Απαντώντας αναφορικά με τις αναγκαιότητες της επανεκκίνησης των μαθημάτων στο Δημοτικό, “η εκπαίδευση έχει πάρα πολλές πτυχές” εξήγησε η κ. Ζαχαράκη, αφού εκτός από το εκπαιδευτικό έργο, υπάρχει και το ψυχολογικό και κοινωνικό σκέλος που απασχολεί την Πολιτεία, δηλαδή η “επανασύνδεση των παιδιών με το δάσκαλο και τη δασκάλα, αλλά και τους συμμαθητές”, επισήμανε η υφυπουργός.

Η ίδια γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αποστείλει οδηγίες τόσο για τους μαθησιακούς στόχους προς τα σχολεία σε ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των δημοτικών, όσο και οδηγίες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Για παράδειγμα, η “πρώτη δημοτικού έχει σημαντικά πράγματα, τα οποί διακόπηκαν απότομα λόγω της πανδημίας, όπως η γραφή” τόνισε η Υφυπουργός, ενώ η ΣΤ΄ Δημοτικού έχει δεξιότητες κρίσιμες για το Γυμνάσιο στη γλώσσα και τα μαθηματικά. Για το λόγο αυτό, η κ. Ζαχαράκη επανέλαβε την έκκλησή της προς τους μαθητές να μην πετάξουν τα φετινά βιβλία, ενόψει και της κάλυψης μέρους της τρέχουσας ύλης από το Σεπτέμβριο.

Στο ενδιάμεσο, “τα σχολεία μπορούν να συνεχίσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου, αν πάρουμε το πράσινο φως” δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας ως προς τη λειτουργία των δημοτικών και πρόσθεσε ότι “είμαστε σε επαφή με τους δασκάλους και θα δώσουμε το χρονοδιάγραμμα μόλις αυτό αποφασιστεί”.

Ερωτηθείσα για την επιστροφή των μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις σχολικές αίθουσες, η κ. Ζαχαράκη χαρακτήρισε την επιστροφή “πολύ ομαλή”, προσδιορίζοντας στο 70% το ποσοστό των μαθητών που προσήλθαν για τα μαθήματα. Σύμφωνα με την Υφυπουργό, υψηλότερα ποσοστά επιστροφής καταγράφηκαν στο Γυμνάσιο, ενώ πιο άτονη υπήρξε η παρουσία μαθητριών και μαθητών της Γ΄ Λυκείου. Τέλος, “πολύ μικρό” χαρακτήρισε η Υφυπουργός και τον αριθμό εκπαιδευτικών που αιτήθηκαν άδειες ειδικούς σκοπούς ή άδειες ως ανήκοντες στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

12:26 μμ

Ανοδική αντίδραση στο Χ.Α. με τράπεζες και blue chips

12:12 μμ

Επιχείρηση διάσωσης για 34 μετανάστες νότια της Κρήτης

12:05 μμ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το AKTOR4TheFuture, το μεγαλύτερο εταιρικό πρόγραμμα υποτροφιών στην Ελλάδα

11:57 πμ

Η ιστορική φανέλα του Πελέ από το Μουντιάλ του 1958 βγαίνει σε δημοπρασία με εκτίμηση άνω των 6 εκατ. δολαρίων

11:51 πμ

Νέα διοικητική σύνθεση στη Bally’s Intralot – Πρόεδρος παραμένει ο Σωκράτης Κόκκαλης

11:47 πμ

Η Ευρώπη επενδύει ολοένα και περισσότερο στα drones για την Ουκρανία

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές