Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωαγορές – Σε χαμηλό 4,5 και πλέον ετών το Μιλάνο

Αίθουσα Σύνταξης

24 Φεβρουαρίου 2020, 9:23 πμ
Share

Βουτιά 4% καταγράφουν σήμερα οι μετοχές στην Ιταλία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών, καθώς η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων του ιού Cov-19 εκτός Κίνας ενίσχυσε τους φόβους ότι η επιδημία θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη από τον αναμενόμενο.

Οι μετοχές στο Μιλάνο οδεύουν προς τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση τους από τον Ιούνιο του 2016, καθώς η Ιταλία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων του νέου ιού στην Ευρώπη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 3,29% στις 413,86 μονάδες και ο Eurostoxx 50 υποχωρεί 3,54% στις 3.666 μονάδες.

Μεταξύ των μετοχών με τις χειρότερες επιδόσεις στον STOXX 600 ήταν οι τίτλοι των αεροπορικών εταιριών, με τις EasyJet, Ryanair, Air France και Lufthansa να υποχωρούν μεταξύ 7% και 9%. Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής σημείωσε βουτιά 4,5%.

Οι μετοχές των εταιρειών ειδών πολυτελείας, εξόρυξης, κατασκευής αυτοκινήτων, τεχνολογίας και τραπεζών σημείωσαν νωρίτερα πτώση άνω του 3%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 3,24% στις 7.162 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημειώνει απώλειες 3,81% στις 13.065 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί 3,63% στις 5.810 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης ο ιταλικός δείκτης υποχωρεί 4,34% στις 23.700 μονάδες και ο δείκτης του Μιλάνου 3,28% στις 9.560 μονάδες.

Το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,19% στο 1,0821.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές