fbpx

Σκάνδαλο Novartis: Ο φτηνός Μητσοτάκης δεν ζήτησε μια συγνώμη

0 185

Το φιάσκο των διαρροών περί παραπομπής των Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των 10 πολιτικών προσώπων και οι δηλώσεις μεταμέλειας όσων ενεπλάκησαν στα fake news μετά τη δημοσιοποίηση του βουλεύματος σκέπασε την ουσία στις εξελίξεις του σκανδάλου Novartis.

Κι αυτή είναι η ίδια υπόθεση, αυτό το μεγάλο σκάνδαλο, που από την ημέρα που εξελέγη η κυβέρνηση Μητσοτάκη και προφανώς υπό την πίεση κάποιων από τους εμπλεκομένους, στήθηκε μια ανευ προηγούμενου επιχείρηση ώστε να παρουσιαστεί ως σκευωρία από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να διασυρθούν οι αθώοι πολιτικοί αντίπαλοι της.

Αυτή η προσπάθεια, στην οποία σπιλώθηκαν και διώχθηκαν ανώτατοι δικαστικοί, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, έπεσε πλέον στο κενό με απόφαση της Δικαιοσύνης, καθώς όλοι οι δημοσιογράφοι απαλάχθηκαν των κατηγοριών τους, όπως και οι δυο ειδικοί εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Ντζούρας και Μανώλης, με τους Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη να παραπέμπονται για δευτερεύοντα αδικήματα, την ώρα που ετοιμάζονταν οι σιδερένιες… ποδόμπαλες για την έκτιση των ισόβιων ποινών τους!

Τη Δικαιοσύνη και την απόφαση των λειτουργών της είχαν σπεύσει να προαναγγείλουν πολλοί πριν το φιάσκο της περασμένης Πέμπτης, πολιτικοί και δημοσιολογούντες που δεν αντέχουν την ανεξαρτησία της, μιλώντας με το «καλημέρα» της διαδικασίας για «άθλια σκευωρία», «συμμορία», «ελευθεροδολοφονία», «εσχάτη προδοσία», «κατάλυση της Δημοκρατίας», «ψευτιά και υποκρισία», «συμβόλαια πολιτικής δολοφονίας» κλπ κλπ, προκειμένου να πείσουν τους πολίτες ότι οι αχρείοι κατσαπλιάδες του ΣΥΡΙΖΑ με τους εξωμότες της Νέας Δημοκρατίας διέσυραν δέκα πολιτικούς αντιπάλους τους άνευ λόγου και αιτίας στήνοντας μια απίστευτη σκευωρία σε βάρος τους, Κι έρχεται το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου και η «συμμορία» δεν είναι συμμορία, η εσχάτη προδοσία δεν είναι εσχάτη προδοσία και κυρίως η «άθλια σκευωρία» δεν είναι άθλια σκευωρία, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί να καταπιούν τη γλώσσα τους.

Και εντάξει, την προσφυγή στο Στρασβούργο για την εσχάτη προδοσία που προανήγγειλε ο «ενεργός πολίτης» ακόμα την περιμένουμε αλλά πολίτης είναι ό,τι θέλει μπορεί να λέει και να πράττει χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Ο πρωθυπουργός της χώρας, όμως; Θυμάστε τι είχε πει στη βουλή για την «σκευωρία Novartis» απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα;

«Δεν έχω πολλά να πω περί Δημοκρατίας με αυτούς, οι οποίοι στοχοποίησαν συστηματικά 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Όχι για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, όπως έλεγε ο διαβόητος Ρασπούτιν της εποχής υπουργός σας, αλλά για την αθλιέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis. Μια σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και άλλοι κατηγορούμενοι. Όχι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Γι’ αυτό καλούνται ως ύποπτοι. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, λέγεται συμμορία. Δεν λέγεται Ελευθεροτυπία αλλά ελευθεροδολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά» έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν ενάμιση χρόνο, σπιλώνοντας την προσωπικότητα και την εργασία δημοσιογράφων, που όπως αποδείχθηκε από την έρευνα της Δικαιοσύνης, έκαναν ρεπορτάζ και δεν έστησαν σπείρα, όπως κάνει ο υπόκοσμος.

Αν η εξέλιξη της υπόθεσης ήταν διαφορετική, ο πρωθυπουργός θα το εκμεταλλευόταν στο έπακρο και θα αξιοποιούσε πολιτικά την ενοχή των αντιπάλων του. Τώρα, όμως, μήπως πρέπει να ζητήσει «συγγνώμη» για τα όσα είπε περί «υποκόσμου» και «συμμορίας» και για τα «ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες» για μια δημοσιογραφική έρευνα; Αλλά οι «συγγνώμες» απαιτούν θάρρος και γενναιότητα για να ειπωθούν, οπότε….

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More