fbpx

Σκούπισαν και την Παγκρήτια Καϋμενάκης- Μπάκος. Που την πάνε την… βαλίτσα

0 396

Πλήρης δικαίωση της 1VOICE, ένα μήνα μετά.

Σας το είχαμε πει και έγινε πράξη. Η γνωστή πια στο πανελλήνιο τριανδρία Καϋμενάκη – Μπάκου – Εξάρχου έχουν κυριολεκτικά βαλθεί να τρελάνουν την αγορά. Από τις θάλασσες και τα καράβια στις μεγάλες επενδύσεις στη στεριά, από το ποδόσφαιρο, τα έργα, τις κατασκευές, τα Media, την ενέργεια, τώρα και στον τραπεζικό χάρτη. Ένα μήνα πριν και κάτι ψηλά, στο δημοσίευμα μας στις 28 Σεπτέμβρη του τρέχοντος έτους με τίτλο «Παγκρήτια Τράπεζα: Φλερτ με Μπάκο – Καϋμενάκη, είχαμε προδιαγράψει μέσα από ασφαλείς πληροφορίες τις οποίες και σας μεταφέραμε, την είσοδο της τριανδρίας στο μετοχικό σχήμα της Τράπεζας.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε τελικά να επιβεβαιώσει πλήρως τα γραφόμενα μας, αλλά και το ενδιαφέρον που συνολικά οι τρείς άνδρες δείχνουν εδώ και κάποιους μήνες για τον τραπεζικό χώρο.

Με στοχευμένες και υπομονετικές κινήσεις, με ισχυρή ρευστότητα, όπως δείχνουν τα γεγονότα και σίγουρα με τις κατάλληλες ευλογίες (οι ευχές πάντα πιάνουν τόπο, σε αυτόν τον τόπο), έχουν κυριολεκτικά βαλθεί να τρελάνουν τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Την ώρα που ο γνωστός εφοπλιστής Μουνδρέας έκανε την εμφάνιση του στις προεγγραφές, χωρίς, όμως, όπως γραφόταν να τινάξει την μπάγκα της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου στον αέρα και με το Αγγελόπουλο, να παραμένει με τα χαρτιά στο… χέρι αλλά με μείον στο λογαριασμό αν προσμετρηθούν τα πόσα έχει μέχρι σήμερα βάλει στην τράπεζα και πόσα έχει μέχρι τώρα κερδίσει, η είσοδος των τριών και μάλιστα με ένα σημαντικό ποσοστό τους καθιστά ρυθμιστές του Παιχνιδιού.

Ο κ. Μιχάλη Σάλλας ξεκίνησε την κούρσα, ήταν στοιχηματικά στα φαβορί, ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και την γνωστοποίηση ότι η Lyktos θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου με 20 εκατομμύρια ευρώ, όμως στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν, και δεν ακολούθησε στο ντεμαράζ. Παραμένει με την Lyktos στο παιχνίδι, όμως πια μιλάμε για άλλα δεδομένα και αυτό η αγορά το ξέρει, καθώς και η διοίκηση της τράπεζας και οι εποπτικές αρχές καλύτερα από τον καθένα.

Όταν άλλωστε εποπτεύεις έχεις και ένα λόγο παραπάνω. Τώρα με ενδιαφέρον μένει να δούμε και τις εξελίξεις από το μέτωπο της συνεταιριστικής τράπεζας των Σερρών που και εκεί η τριανδρία έχει εστιάσει, όπως από καιρό σας έχουμε αποκαλύψει, όμως περιμένουν το πλήρωμα του χρόνου που όλα δείχνουν πως θα έρθει με την νέα χρονιά. Ο τραπεζικός κλάδος όπως φαίνεται έχει το δικό του ψωμί και ενδιαφέρον και σε αυτόν πολλές και κοσμογονικές είναι οι ανακατατάξεις κατά περιόδους όπως και η δημιουργία και γέννηση νέων τζακιών.

Όμως, και τα νέα Τζάκια έχουν και αυτά τα δικά τους πάντα σημεία αναφοράς γιατί στην ιστορία η λέξη παρθενογένεση μοιάζει μάλλον περισσότερο με φάρσα. Για να αφήσω, όμως, πίσω κάθε φιλοσοφική μου αναζήτηση και επεξήγηση για τα συντελούμενα στο επιχειρηματικό μας γίγνεσθαι, θα σας επαναφέρω αγαπητοί μου αναγνώστες στην ανάλυση των αριθμών στην επιτυχημένη εν τέλει αύξηση κεφαλαίου στην Παγκρήτια Τράπεζα εν όψει και της προεκλογικής περιόδου και στην είσοδο των τριών στον τραπεζικό κλάδο.

Με ποσοστό 32,5% η Thrivest Holding της γνωστής επιχειρηματικής τριπλέτας γίνεται ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, με την ολοκλήρωση της ρυθμιστικών διαδικασιών και μια μορφή ψήφου εμπιστοσύνης στην Τράπεζα, που την επόμενη μέρα θα επιχειρήσει να αλλάξει κατηγορία. Η επιστολή γνωστοποίησης του ενδιαφέροντος για την απόκτηση των μετοχών από την Thrivest Holding Ltd με 65 εκατομμύρια ευρώ έτυχε της αποδοχής του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκρήτια όπως και ήταν φυσικό και τα πράγματα από εδώ και στο εξής παίρνουν το δρόμο τους.

Αλέξανδρος Κοντοπάνος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More