Stellantis: Αναστέλλει την παραγωγή της στη Ρωσία

Αίθουσα Σύνταξης

19 Απριλίου 2022, 10:55 πμ
Share

Η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis η οποία παράγει και πουλάει τα Peugeot, Citroen, Opel, Jeep και Fiat στη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την παραγωγή στο ρωσικό της εργοστάσιο εξαιτίας των υλικοτεχνικών δυσκολιών και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα.

Η Stellantis, η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, κατέχει μόλις το 1% της αγοράς αυτοκινήτου στη Ρωσία, όπου διατηρεί εργοστάσιο στην Καλούγκα, περίπου 125 μίλια ΝΑ της Μόσχας με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Mitsubishi, προτού αναστείλει εκεί την παραγωγή τον Απρίλιο.

“Δεδομένης της ταχείας καθημερινής αύξησης των κυρώσεων και των υλικοτεχνικών δυσκολιών, η Stellantis ανέστειλε τις κατασκευαστικές της δραστηριότητες στην Καλούγκα για να διασφαλίσει την πλήρη συμμόρφωση με όλες τις κυρώσεις και να προστατεύσει τους υπαλλήλους της”, αναφέρει η εταιρεία.

Οι ξένες εταιρείες έχουν ανακοινώσει προσωρινό κλείσιμο των καταστημάτων και εργοστασίων στη Ρωσία ή δήλωσαν πως αποχωρούν από τη χώρα για τα καλά, μετά από την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Stellantis δήλωσε στα τέλη Μαρτίου ότι θα πρέπει να κλείσει το εργοστάσιο στην Καλούγκα άμεσα, καθώς ξεμένει από εξαρτήματα.

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές