Στις 26-28 Μαρτίου ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο

Αίθουσα Σύνταξης

8 Ιανουαρίου 2018, 4:00 μμ
Share

Το διάστημα 26ης με 28ης Μαρτίου θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Εκλογική Αρχή, ενώ ο δεύτερος γύρος, εφόσον αυτό χρειαστεί, θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 24ης έως 26ης Απριλίου.

Μέχρι στιγμής, κανένας υποψήφιος δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην αναμέτρηση για τον προεδρικό θώκο, ούτε ο νυν πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, που εξελέγη το 2014.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τον φάκελο της υποψηφιότητάς τους στην εκλογική επιτροπή το διάστημα 20-29 Ιανουαρίου.

Αυτή είναι η τρίτη φορά από την εξέγερση του 2011, που οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες.

Ο μέχρι πρότινος πιθανότερος διεκδικητής του προεδρικού θώκου, ο πρώην πρωθυπουργός Άχμεντ Σαφίκ, ανακάλεσε την υποψηφιότητά του χθες λέγοντας ότι επανεξέτασε την απόφασή του να συμμετάσχει, αφού επέστρεψε στην Αίγυπτο.

Ο Σαφίκ επέστρεψε στην Αίγυπτο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Δεκέμβριο αφού ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα.

“Ασκείστε το δικαίωμά σας να θέσετε υποψηφιότητα για την προεδρία και να ψηφίσετε, κάντε το καθήκον σας κι επιλέξτε τον πρόεδρο της χώρας σας, η φωνή σας σίγουρα θα κάνει τη διαφορά” δήλωσε ο Λασίν Ιμπραήμ, ο δικαστής που προεδρεύει της επιτροπής, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Κάιρο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών θα ανακοινωθούν την 2α Απριλίου και εφόσον διεξαχθεί δεύτερος γύρος, την 1η Μαΐου.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές