fbpx

Στο ΚΙΝΑΛ δεν βλέπουν την καμπούρα τους και κοιτάνε των άλλων

0 162

Έχουν πλάκα αυτοί στο ΚΙΝΑΛ.

Με υφάκι χιλίων καρδιναλίων ειρωνεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα για όσα έγιναν στο πρόσφατο Συνέδριο –και ήταν θλιβερά- αλλά τη δική τους την καμπούρα δεν την βλέπουν.

Γιατί το λέω αυτό;

Γιατί ο Οδυσσέας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με αφορμή το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως «ο Τσίπρας καταγγέλλει τις μεθόδους της ΝΔ στη Βουλή, αλλά κάνει τα ίδια στο συνέδριό του».

Μάλιστα, σε μία προσπάθεια που κατά του ΚΙΝΑΛ-αναλυτές είχε σκοπό να φέρει στο πρώην ΠΑΣΟΚ τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους έλεγε, «μα πόσο μοιάζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πού και πού ρίχνουν στημένους τσακωμούς και όποιος τσιμπήσει…».

Βεβαίως, αν το ΚΙΝΑΛ θέλει να προσελκύσει τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους θα πρέπει πρώτα από όλα να τους πείσει ότι είναι κεντροαριστερό κόμμα και δεν θα πάρει τις ψήφους τους για να τις πάει στην Ν.Δ..

Όσο δεν το κάνει αυτό το ΚΙΝΑΛ, οι κεντροαριστεροί ψηφοφόροι θα πηγαίνουν αλλού.

Και κάτι ακόμη.

Δεν ξέρουμε από πού ο κ. Κωνσταντινόπουλος θεωρεί στημένους τους τσακωμούς στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, στο κόμμα που ανήκει οι τσακωμοί μόνο στημένοι δεν είναι.

Και αφορούν σε μεγάλο βαθμό αυτό για το οποίο κάνει λόγο ο εν λόγω βουλευτής, δηλαδή την προσέλκυση των κεντροαριστερών ψηφοφόρων.

Γιατί πρόσφατα, όπως διαβάζουμε στο έγκυρο στα θέματα ΠΑΣΟΚ matrix24.gr, είχαμε σύρραξη εσωκομματική:

«Μπορεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να περνάει ημέρες ‘δημοσκοπικής άνοιξης’, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στο εσωτερικό του επικρατεί ομόνοια και νηνεμία.
Τρανή απόδειξη, η μίνι εσωκομματική σύρραξη που έλαβε χώρα στην κλειστή συνάντηση του Φόρουμ των Δελφών, προ ημερών, όταν στην αποστροφή του λόγου του συντονιστή ότι με απλή αναλογική δεν γίνεται συγκυβέρνηση χωρίς την συμμετοχή του πρώτου κόμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης, απάντησε πως «γίνεται». Η απάντηση ‘ξύπνησε’ άμεσα τα αντανακλαστικά της αναπληρώτριας κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του κόμματος Νάντιας Γιαννακοπούλου, που έσπευσε να επισημάνει πως κάτι τέτοιο είναι εκτός γραμμής και δεν μπορεί να λέγεται.

Το περιστατικό δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις, αν και θα μπορούσε, καθώς στο εσωτερικό της βάσης του Κινήματος Αλλαγής, οι διαφορές γύρω από τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα απέναντι στις κυβερνητικές συνεργασίες, είναι τεράστιες και καταγεγραμμένες, ενώ κανείς δεν …ορκίζεται ότι αυτές δεν συναντώνται και σε επίπεδο στελεχών. Σε κάθε περίπτωση, οι ισορροπίες είναι λεπτές και στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη ξορκίζουν τέτοιες συζητήσεις, τουλάχιστον πριν ‘μιλήσει ο λαός’, με την ψήφο του στις εθνικές κάλπες. Στην πραγματικότητα, στην Χαριλάου Τρικούπη ελπίζουν το ‘μήνυμα’ αυτό του λαού την πρώτη Κυριακή των εκλογών, να είναι ξεκάθαρο, ώστε να αποφευχθούν κινήσεις που θα διαταράξουν αυτή τη λεπτή ισορροπία».

Αντί, λοιπόν, στο ΚΙΝΑΛ να κοιτάζουν την καμπούρα της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, ας κοιτάξουν τη δική τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More