Stolichnaya: Αλλαγή επωνυμίας για να μην συνδέεται με τη Ρωσία

Αίθουσα Σύνταξης

8 Μαρτίου 2022, 3:55 μμ
Share

Η βότκα Stolichnaya αλλάζει την επωνυμία της ως απάντηση στην ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Η Stoli Group ανακοίνωσε τη μετονομασία, σε απλώς “Stoli”, την Παρασκευή. Σε ανακοίνωση της η εταιρεία με έδρα στο Λουκεμβούργο τόνισε πως η αντίθεση του ιδρυτή της στο καθεστώς Πούτιν διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο στην απόφαση.

“Ενώ βρίσκομαι εξόριστος από τη Ρωσία από το 2000 εξαιτίας της αντίθεσης μου στον Πούτιν, παραμένω υπερήφανος για το brand Stolichnaya”, τόνισε ο Γιούρι Σέφλερ, ιδρυτής του ομίλου Stoli.

“Σήμερα, πήραμε την απόφαση να μετονομαστούμε εξ ολοκλήρου, καθώς το όνομα δεν αντιπροσωπεύει πλέον τον Οργανισμό μας. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, εύχομαι η “Stoli” να αντιπροσωπεύει την ειρήνη στην Ευρώπη και την αλληλεγγύη με την Ουκρανία”, τόνισε.

Από το 2000, οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Stoli βρίσκονται στη Λετονία, και την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία τόνισε πως κινείται για να χρησιμοποιεί αποκλειστικά σιτηρά από τη Σλοβακία, για να διασφαλίσει ότι πρόκειται για ένα 100% “μη ρωσικό προϊόν”.

“Έχουμε υπαλλήλους, συνεργάτες και διανομείς στην περιοχή, που επηρεάζονται άμεσα. Ζητούν να λάβουμε τολμηρή στάση. Αυτό είναι ένα σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να καταστήσουμε σαφές ότι υποστηρίζουμε την Ουκρανία”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Damian McKinney.

Προσφάτως, η ρωσική βότκα αποσύρθηκε από τα ράφια ορισμένων καταστημάτων στις ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο, ως ένδειξη υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Όλο αυτό επηρέασε και την Stoli, προφανώς καθώς ο κόσμος θεώρησε ότι ήταν ρωσική εταιρεία.

Το brand Stolichnaya χρονολογείται πίσω στις αρχές του 1900, αλλά απέκτησε φήμη στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ως ένα σπάνιο σοβιετικό προϊόν που εξαγόταν στη Δύση.
το κρατικό αποστακτήριο ιδιωτικοποιήθηκε μετά την πτώση της ΣΟβιετικής Ένωσης, αλλά ο όμιλος Stoli και η ρωσική κυβέρνηση βρίσκονται σε διαμάχη για την ονομασία εδώ και δύο δεκαετίες.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:57 πμ

Η ιστορική φανέλα του Πελέ από το Μουντιάλ του 1958 βγαίνει σε δημοπρασία με εκτίμηση άνω των 6 εκατ. δολαρίων

11:51 πμ

Νέα διοικητική σύνθεση στη Bally’s Intralot – Πρόεδρος παραμένει ο Σωκράτης Κόκκαλης

11:47 πμ

Η Ευρώπη επενδύει ολοένα και περισσότερο στα drones για την Ουκρανία

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές