fbpx

Sunlight Group: Εδώ ξεκινάει το ταξίδι στην τεχνολογία λιθίου!

0 148

Με στόχο την καλύτερη σύνδεση με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα κινείται η Sunlight Group, διαμορφώνοντας τις συνθήκες για έμμισθη εκπαίδευση νέων μηχανικών σε ένα σύγχρονο και με τεράστιες προοπτικές εργασιακό περιβάλλον.

Με τον 2ο κύκλο του προγράμματος Rise to the Challenge, οι εγγραφές στον οποίο ξεκίνησαν στις αρχές Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται στα μέσα Ιανουαρίου, η Sunlight Group καλεί νέους και νέες απόφοιτους μηχανικούς να δηλώσουν συμμετοχή για να ξεκινήσουν την καριέρα τους στον ανερχόμενο κλάδο των μπαταριών, έναν κλάδο με εξαιρετικές προοπτικές σταδιοδρομίας διεθνώς.

Οι πρώτοι νέοι μηχανικοί στην Ελλάδα που θα εργαστούν στην ανάπτυξη στοιχείων για μπαταρίες λιθίου θα αποκτήσουν δεξιότητες και εφόδια, που θα αποτελέσουν το «διαβατήριο» για την είσοδό τους στη σύγχρονη αγορά εργασίας, αλλά και για την επαγγελματική τους ανέλιξη.

Το πρόγραμμα προσφέρει 12 μήνες έμμισθης εκπαίδευσης στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ξάνθη, και συγκεκριμένα στην πιλοτική γραμμή παραγωγής πρωτότυπων στοιχείων λιθίου της Sunlight, την πρώτη του είδους της στην νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις ελάχιστες σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Πέρα όμως από την εργασιακή εμπειρία και τις λαμπρές προοπτικές για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους, οι 20 νέοι και νέες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν ένα ελκυστικό πακέτο αποδοχών, αλλά και επιπλέον υποστήριξη σε αυτούς που θα χρειαστεί να μετεγκατασταθούν.

Οι εγγραφές για τον 2ο κύκλο του Rise to the Challenge ξεκίνησαν την 1η Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτές μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα αίτησης.

Σε μια εποχή όπου μεγάλο ποσοστό του ανώτερα επιστημονικά καταρτισμένου εργατικού δυναμικού φεύγει για το εξωτερικό, η Sunlight στέκεται αρωγός στην προσπάθεια να παραμείνουν τα νέα παιδιά και να εργαστούν στη χώρα, συμβάλλοντας έτσι στην τόνωση της εθνικής οικονομίας και ανάπτυξης.

Η Sunlight Group είναι πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Ελλάδα και 30 χρόνια εμπειρίας. Ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics) και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, με ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα των ηλεκτρικών περονοφόρων.

Διαθέτει περισσότερες από 35 εγκαταστάσεις σε 12 χώρες σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Αυστραλία, ενώ επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην Έρευνα & Ανάπτυξη. Ήδη, απασχολεί περισσότερους από 200 επιστήμονες στα ερευνητικά κέντρα της και σε εκείνα των θυγατρικών της εταιρειών – μηχανικούς και άλλους ειδικούς που εργάζονται στην ανάπτυξη βιώσιμων και ολοκληρωμένων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας.

Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος Rise to the Challenge δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 50 πτυχιούχοι και μεταπτυχιακοί μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων: Χημικοί, Ηλεκτρολόγοι, Μηχανολόγοι, Μηχανικοί Παραγωγής, κ.ο.κ. Έπειτα από τη διαδικασία της αξιολόγησης και των συνεντεύξεων, επιλέχθηκαν δέκα άτομα και ξεκίνησαν επισήμως το ταξίδι τους στην εταιρεία τον Νοέμβριο του 2021.

Αφήστε μια απάντηση

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More