Συναντήσεις Μητσοτάκη – πολιτικών αρχηγών με ζητούμενο τη συναίνεση

Ανδρέας Μαραθιάς

11 Οκτωβρίου 2019, 6:35 πμ
Share

Ασκήσεις συναίνεσης σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μέσα από τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα επιδιώξει να διαμορφώσει κλίμα συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων σε ότι αφορά το νόμο για τη ψήφο των αποδήμων που αποτελεί το βασικό μενού συναντήσεων και όχι μόνο.

Ωστόσο τα περιθώρια συναίνεσης ιδίως ανάμεσα στην κυβερνών και την αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούνται ελάχιστα αφενός εξαιτίας της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά και σειράς νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης όπως το αναπτυξιακό νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς.

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει να εμφανιστεί υπεράνω μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και παράλληλα με αφορμή και την αναθεώρηση του Συντάγματος να δώσει στίγμα πολιτικής σταθερότητας. Οι συζητήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα είναι πάντως εφ΄ όλης της ύλης και μέσα σε ένα μετεκλογικό σκηνικό έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης.

Αινιγματική δήλωση Λοβέρδου

Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι λίγες ώρες πριν από τις κρίσιμες συναντήσεις Μητσοτάκη-πολιτικών αρχηγών, μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος μίλησε μετά βεβαιότητας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς την ανάγκη της αναθεώρησης από τη παρούσα Βουλή.

Η φράση βουλευτή του ΚΙΝΑΛ πως η προεδρική εκλογή τον Φεβρουάριο του 2020 θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, επιβεβαίωσε ουσιαστικά τις ζυμώσεις που είναι σε εξέλιξη στο παρασκήνιο μεταξύ των δύο κομμάτων για την αναζήτηση προσώπου κοινής αποδοχής.

«Κυρίες και κύριοι της ΝΔ, να το ξανασκεφτείτε. Πρόεδρο Δημοκρατίας θα βγάλουμε. Είναι δεδομένο. Υπάρχουν μια σειρά από πλειοψηφίες για να βγει», υποστήριξε «φωτογραφίζοντας» ενδεχόμενη συμφωνία ΝΔ- ΚΙΝΑΛ τόσο στην προεδρική εκλογή, όσο και ενόψει των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων και τον εκλογικό νόμο.

Να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι της άποψης, που δεν ασπάζεται προς το παρόν η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να μην προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση ως έχει και να ξεκινήσει από την αρχή, εντός της τετραετίας με βάση την ατζέντα των δύο κομμάτων σε ζητήματα όπως το άρθρο 16 για τα μη κρατικά –μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Πρόγραμμα συναντήσεων

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς που έχει ως αντικείμενο την διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων διαμορφώθηκε τελικά ως εξής:

– με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα, στις 11:00΄π.μ.,

– με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στις 12:15΄μ.μ.

– με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 16:00΄μ.μ.

– με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο, στις 16:45′ μ.μ.,

– με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στις 17:30′ μ.μ.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές