Συνάντηση Δούρου – Ξανθόπουλου με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Πτυχιούχων Διοικητικών, Μηχανικών Επικοινωνιών & Πληροφορικής και Διοικητικών Γραμματέων του Υπουργείου

Αίθουσα Σύνταξης

18 Ιουλίου 2025, 6:01 μμ
Share

Σε κλίμα γόνιμου διαλόγου πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπείας των Συλλόγων Πτυχιούχων Διοικητικών, Μηχανικών Επικοινωνιών και Πληροφορικής και Διοικητικών Γραμματέων του Υπουργείου Εξωτερικών, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στη Βουλή, με την Τομεάρχισσα Εξωτερικών Ρένα Δούρου και τον Τομεάρχη Εσωτερικών Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στις 21 και 22 Ιουλίου 2025 στην προσπάθειά τους για ικανοποίηση των πάγιων και δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων για μισθολογική αναβάθμιση.

Οι Εκπρόσωποι των Συλλόγων, εξέφρασαν τη βαθιά απογοήτευσή τους και την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η συνάντηση των εκπροσώπων των ανωτέρω Συλλόγων με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, που πραγματοποιήθηκε εντέλει την 1η Ιουλίου, δεν απέδωσε ουσιαστικά αποτελέσματα και περιορίστηκε σε επίπεδο γενικών διατυπώσεων. Επιπροσθέτως, παρουσίασαν αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις θέσεις τους για τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και διαβίωσης, τονίζοντας την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις που θα αναγνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες και τις αυξημένες απαιτήσεις του έργου που επιτελούν, ανάλογες με των υπολοίπων κλάδων του ΥΠΕΞ υπογραμμίζοντας τη συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών συνολικά.

Συζητήθηκε η επιτυχία της προηγούμενης απεργιακής κινητοποίησης που έλαβε χώρα την 26η Ιουνίου και ζητήθηκε αφενός η ενεργή υποστήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα κοινοβουλευτικά όργανα και αφετέρου η ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αναδείξουν τα αιτήματα των εργαζομένων και θα πιέσουν για την ικανοποίησή τους.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. άκουσαν με προσοχή τις θέσεις των Συλλόγων και δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τα αιτήματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, διερευνώντας τρόπους κοινοβουλευτικής στήριξης των δίκαιων διεκδικήσεών τους.

Τέλος, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι στη σημερινή διεθνή συγκυρία, η εύρυθμη λειτουργία του ΥΠΕΞ στηρίζεται στους ανθρώπους του, των οποίων τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα πρέπει άμεσα να εισακουστούν. Δεν είναι θέμα συντεχνιακό αλλά ηθικής τάξης, ανάγκης και δημιουργίας των προϋποθέσεων για αποτελεσματική διπλωματία.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές