Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι αλλάζει ο νόμος όχι για επιτάχυνση της επένδυσης, αλλά προς διευκόλυνση των επενδυτών. “Δεν πρόκειται για διάταξη ερμηνευτικού χαρακτήρα όπως απλοϊκά παρουσιάστηκε από την Κυβέρνηση, αλλά για μια “εξυπηρέτηση” στη χωροθέτηση των υψηλών κτιρίων” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φλαμπουράρης.
Αναλυτικά η δήλωση του έχει ως εξής:
“Με την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα αλλάζει ο νόμος 4062/2012, που διέπει την επένδυση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.
Όχι όμως προς επιτάχυνση της επένδυσης αλλά προς διευκόλυνση των επενδυτών.
Δεν πρόκειται για διάταξη ερμηνευτικού χαρακτήρα όπως απλοϊκά παρουσιάστηκε από την Κυβέρνηση, αλλά για μια “εξυπηρέτηση” στη χωροθέτηση των υψηλών κτιρίων.
Να θυμίσουμε ότι το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης έχει ήδη εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα και έχει ελεγχθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Είναι δε βέβαιο πως ό,τι παρουσιάζεται ως “ερμηνευτικό” δεν είναι εξ ορισμού και ταυτόσημο υπέρ της ποιότητας του οικιστικού περιβάλλοντος και της ζωής στην πόλη.
Και είναι μόνο η αρχή της νέας διακυβέρνησης, που δεν θα έφερνε τίποτα στη Βουλή για το Ελληνικό…”.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Φώφη Γεννηματά ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ότι η τροπολογία αλλάζει τους όρους του νόμου και της συμφωνίας για την επένδυση στο Ελληνικό.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής άφησε αιχμές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας πως “μέχρι προχθές διαβεβαίωνε ότι δεν σκοπεύουν να αλλάξουν το νόμο υπέρ ή κατά της εταιρείας” και επισήμανε
Είναι απόλυτα σαφές ότι με την τροπολογία εξυπηρετούνται μόνο τα συμφέροντα του επενδυτή. Υπάρχει μείζον ζήτημα” είπε η κ. Γεννηματά για να προσθέσει πως “το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει την τροπολογία με την οποία αλλάζουν οι όροι του νόμου και της συμφωνίας για την ανάπτυξη του μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά”.
Α.Μ.
Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google#Tags
Βουλή - Ελληνικό - τροπολογία





































