fbpx

Θρίαμβος Τσίπρα – Πανικός Μητσοτάκη και Ομπρέλας

0 203

Σε μια μεγάλη προσωπική νίκη του Αλέξη Τσίπρα εξελίχθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία, καθώς ψήφισαν περίπου 155.000 μέλη του κόμματος από τα 172.000 που αριθμεί πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην Κουμουνδούρου επικρατεί ενθουσιασμός, την ώρα που τα σύννεφα πυκνώνουν πλέον για τα καλά πάνω από το Μαξίμου.

Oι σχεδόν 155.000 Έλληνες που προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες μια ηλιόλουστη Κυριακή για να επανεκλέξουν τον Αλέξη Τσίπρα αποτελούν από μόνοι τους ένα ισχυρότατο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Πρώτα απ’ όλους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το σύστημα Μαξίμου, που με την επίπλαστη ασφάλεια της σίγουρης «πρωτιάς», την οποία τους παρέχουν οι δημοσκοπήσεις, διατηρούν την αλαζονεία της εξουσίας στα «κόκκινα», παραβλέποντας την πραγματικότητα, από τις ανάγκες των πολιτών και τα εθνικά θέματα μέχρι την κοινοβουλευτική αντιπαράθεση. Μαζί τους κι ένα σύστημα ΜΜΕ και δημοσιολογούντων, που μέχρι χθες έκαναν «πρώτο θέμα» τη σύγκριση των δυο ψηφοφοριών σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, γνωρίζοντας πως οι ψηφοφόροι των δυο κομμάτων έχουν άλλη κομματική ιδιοσυγκρασία, για να εξάγουν το αυθαίρετο συμπέρασμα της «ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ από το ανανεωμένο ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο η απάντηση ήρθε από τον κόσμο δια στόματος Τσίπρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα των μελών, που σήμερα άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά. Γίναμε σήμερα ένα από τα κόμματα με τα περισσότερα ενεργά μέλη της Ευρώπης και ένα από τα μαζικότερα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη». Και για να το διευκρινίσουμε, ενεργά μέλη ταμειακώς εντάξει με δικαίωμα στις εσωκομματικές διεργασίες η Νέα Δημοκρατία υπολογίζεται ότι έχει περίπου 140.000 και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΛΑ γύρω στις 40.000. Για αυτό δεν «έπαιξαν» τίποτα από ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να δώσει γραμμή η Πειραιώς υπενθυμίζοντας πόσοι ψήφισαν για πρόεδρο στη Νέα Δημοκρατία (με τέσσερις υποψήφιος, τεράστια κινητοποίηση και κομματικό «αλισβερίσι»).

Αποδέκτες του ισχυρού μηνύματος της μεγάλης συμμετοχής ήταν βέβαια και η εσωκομματική αντιπολίτευση, η ηγεσία της οποίας σε πρώτη φάση ήταν «νωθρή» σε ό,τι αφορά στην κινητοποίηση του κόσμου για να προσέλθει στις κάλπες και ενεργοποιήθηκε όταν διαφάνηκε πως θα υπάρξει μεγάλη προσέλευση. Και προκειμένου να μην πιστωθεί αυτήν την τεράστια νίκη μόνος του ο Τσίπρας «έτρεξαν» τελευταία στιγμή και τα στελέχη της Ομπρέλας. Το μήνυμα προς την τάση θα ολοκληρωθεί, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, σήμερα το απόγευμα όταν θα επισημοποιούνται και τα αποτελέσματα για την Κ.Ε. Εκεί που όπως υπολογίζεται δεν θα αλλάξει δραματικά το 70%-30% του Συνεδρίου.

Τέλος το ηχηρό μήνυμα πηγαίνει και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτός που από την πρώτη στιγμή της ήττας του 2019 έβαλε στοίχημα το «άνοιγμα» του κόμματος στην κοινωνία, ζητώντας αντιστοίχιση του κομματικού με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Και που «έγραψε» 140.000 μέλη σε μια τριετία εκτός κυβέρνησης, σχεδόν εξαπλασιάζοντας τον αριθμό τους. Σε αυτόν που καθημερινά φαίνεται πως ο ελληνικός λαός θα του δώσει μια ακόμα ευκαιρία για να κυβερνήσει τη χώρα, επικεφαλής σε μια προοδευτική κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο. Αυτό που λείπει σήμερα από το cabinet office του Μαξίμου, που διοικεί μια χώρα παραμερίζοντας υπουργούς, ιδεολογικές αναφορές, κοινωνικές ανάγκες και υπαρκτές αντιξοότητες, προκειμένου να παρουσιάζει μια virtual reality χώρας, που ουδεμία σχέση έχει με την Ελλάδα της ακρίβειας, της ανασφάλειας για το αύριο, της υποαπασχόλησης και της διαλυμένης επιχειρηματικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More