Τιτάν: Καθαρά κέρδη €121,9 εκατ. στο εννεάμηνο

Αίθουσα Σύνταξης

3 Νοεμβρίου 2016, 9:25 πμ
Share

Άλμα σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου Τιτάν στο εννεάμηνο. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους ανήλθαν σε €121,9 εκ., σε σύγκριση με κέρδη €36,2 εκ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα €1.124,2 εκατ. εμφανίζοντας άνοδο 9,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 24,1% στα €205 εκατ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα του Ομίλου βελτιώθηκαν σημαντικά το εννεάμηνο του 2016, αντικατοπτρίζοντας την άνοδο της αγοράς στις ΗΠΑ και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων στην Αίγυπτο.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε €1.124,2 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 9,2% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2015. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 24,1% και ανήλθαν σε €205 εκ.

Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους ανήλθαν σε €121,9 εκ., σε σύγκριση με κέρδη €36,2 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, επηρεασμένα θετικά από την αναγνώριση πρόσθετων φορολογικών απαιτήσεων από ζημίες παρελθουσών χρήσεων στις ΗΠΑ, γεγονός που αύξησε τα κέρδη κατά €79,4 εκ.

Το 3ο τρίμηνο 2016 παρουσίασε την υψηλότερη κερδοφορία τριμηνιαίων αποτελεσμάτων των τελευταίων 5 ετών. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 12,2% και ανήλθε σε €400,4 εκ. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα €85,5 εκ., παρουσιάζοντας βελτίωση 42,8%. Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους έφθασαν τα €112,7 εκ., έναντι € 12 εκ. το 3ο τρίμηνο του 2015.

Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν θετικά από την ανωτέρω αναγνώριση πρόσθετων αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων στις ΗΠΑ και επιβαρύνθηκαν από τη δημιουργία πρόβλεψης ύψους €6,4 εκ. για ζημία από συναλλαγματικές απαιτήσεις μεταξύ θυγατρικών του Ομίλου στην Αίγυπτο και άλλων εταιριών του Ομίλου.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

12:12 μμ

Επιχείρηση διάσωσης για 34 μετανάστες νότια της Κρήτης

12:05 μμ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το AKTOR4TheFuture, το μεγαλύτερο εταιρικό πρόγραμμα υποτροφιών στην Ελλάδα

11:57 πμ

Η ιστορική φανέλα του Πελέ από το Μουντιάλ του 1958 βγαίνει σε δημοπρασία με εκτίμηση άνω των 6 εκατ. δολαρίων

11:51 πμ

Νέα διοικητική σύνθεση στη Bally’s Intralot – Πρόεδρος παραμένει ο Σωκράτης Κόκκαλης

11:47 πμ

Η Ευρώπη επενδύει ολοένα και περισσότερο στα drones για την Ουκρανία

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές