Το «Άργος» οι εκδότες και ο πρόεδρος Χατζηνικολάου

0 4

Κατ΄ αρχάς κύριε πρόεδρε της Ένωσης των Ιδιοκτητών Εφημερίδων Αθήνας ακόμα περιμένουμε να υλοποιήσετε την δέσμευση σας για τη διεύρυνση της Ένωσης και την άρση του αποκλεισμού των εβδομαδιαίων εντύπων. Εκτός, αν σας είπε ψέματα ο Πέτσας. Να μας το πείτε.  

Ίσως, όμως, έτσι ξεμπερδεύει η Ένωση από τις… παράταιρες φωνές. Σίγουρα, όμως, δεν ξεμπερδεύει ο Τύπος από το διαρκές ναυάγιο. Στο οποίο συμβάλει με διάφορους τρόπους το μονοπώλιο στην διανομή του Τύπου. Για να μην πούμε ότι αποτελεί σήμερα το κύριο πρόβλημα για το οποίο έχουμε καιρό να ακούσουμε κάτι από τους ισχυρούς εκδότες. Πιθανώς, γιατί ορισμένοι εξ αυτών είναι ταυτόχρονα και μέτοχοι του πρακτορείου.  

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου, με τίτλο “μας υπονομεύει το “Άργος”, η “Μαύρη Λίστα” με σχόλιο της ανέδειξε το τεράστιο πλήγμα που προκαλεί στις εφημερίδες η αδυναμία του μονοπωλίου στην διανομή του Τύπου να διαθέσει σωστά και αποτελεσματικά στην επαρχία τα έντυπα. Δεν φτάνει που δεν εξασφαλίζει την ισότιμη διάθεση των εντύπων στα μεγάλα αστικά κέντρα όλη την χρονιά.

Αύγουστο μήνα, που ο κόσμος βρίσκεται στα νησιά και στα χωριά του, οι εφημερίδες φτάνουν εκεί το απόγευμα. Καληνύχτα σας, δηλαδή. Αφού στις 2 και στις 3 ο κόσμος τρώει, κοιμάται ή κάνει τις βουτιές του. Το πρωί πάει να αγοράσει εφημερίδα.  

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα έπρεπε η Ένωση Ιδιοκτητών και κάθε εκδότης ξεχωριστά να παρέμβει. Να ξεσηκώσει θόρυβο. Να απαιτήσει από το “Αργος” λύσεις. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε για πάντα να ακούμε την κλάψα του management και των μετόχων του για τις τρύπες από τις οποίες αιμορραγεί η εταιρεία τους.  

Ας βρουν τις λύσεις. Για αυτό τους πληρώνουμε. Μια από αυτές είναι να μην φτάνει την… άλλη μέρα ο τύπος.

Διαφορετικά καληνύχτα σας (και πάλι).  

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More