fbpx

Μειωμένες συντάξεις έως και 500 ευρώ για χιλιάδες συνταξιούχους

0 300

Έμφραγμα έχουν πάθει χιλιάδες συνταξιούχοι που μετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης στην έκδοση των συντάξεων τους είδαν το τελικό ποσό που μπήκε στο βιβλιάριο του λογαριασμού τους να μην ανταποκρίνεται στην σύνταξη την οποία και θα έπρεπε να λάβουν.

Το περίφημο θαύμα του κ. Κωστή Χατζηδάκη, με την πρόσληψη στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα για την ταχύτερη έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων έχει ως τελικό αποτέλεσμα την συσσώρευση λαθών σε βάρος των συνταξιούχων.

Λάθη, επί λαθών και στο τέλος της ημέρα ραβασάκια με μειωμένα ποσά ως και 500 ευρώ. Συνταξιούχος με εξαγορασμένα επτά πλασματικά έτη, έχοντας συμπληρώσει το σύνολο των σαράντα ετών που απαιτείτο για να πάρει βάσει του ορίου ηλικίας του πλήρη σύνταξη, έλαβε μειωμένη, καθώς του υπολογίστηκαν στις συνταξιοδοτικές αποδοχές 33 έτη και το ποσό το οποίο τελικά προέκυψε ήταν μειωμένο κατά περίπου 400 ευρώ, σε σχέση πάντα με αυτά που δικαιούται να πάρει. Μείον στον υπολογισμό στην Βασική Εθνική σύνταξη, που τα 384 μεταφράστηκαν σε 307, μείον στο ποσοστό υπολογισμού αναπλήρωση της κύρια σύνταξης και τελικά να είχαμε να λέγαμε, μείον στο σύνολο περίπου 400 ευρώ. Τα επόμενα βήματα για τον συγκεκριμένο ασφαλισμένο που αποτελεί έναν από τους χιλιάδες αδικημένους συνταξιούχους μιας νέας και σκληρής πραγματικότητας, ή ένσταση εντός τριών μηνών και η επανεξέταση για να αναζητηθούν τα λάθη σε μια ιστορία που κανείς πραγματικά δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί.

Με μειωμένη αισθητά σύνταξη θα πρέπει να πορευτούν για πολλούς μήνες όλοι αυτοί οι συνταξιούχοι που ουσιαστικά δεν έλαβαν την σύνταξη που εδικαιούντο πραγματικά άλλα μιας νέας μορφής έναντι. Προσφυγές και Άγιος ο Θεός. Μήνες περίμεναν ή καλύτερα χρόνια ως μάνα εξ ουρανού για να πάρουν την πολυπόθητη σύνταξη και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου τα χρήματα ήταν… λειψά, όπως λέει και ο λαός μας. Σε αυτό το καθεστώς του απόλυτου παραλογισμού, βρίσκονται εγκλωβισμένοι και χιλιάδες συνταξιούχοι με διαδοχική και παράλληλη ασφάλιση. Με βάση το νόμο όσοι σε μια χρονική περίοδο του εργασιακού τους βίου μετά το 2000 πλήρωναν διπλές ασφαλιστικές εισφορές, καθώς δούλευαν σε δυο δουλειές και κολλούσαν διπλά ένσημα, η περίοδος αυτή προσμετράται διπλά στο ύψος της σύνταξης, αφού τα ένσημα αυτά από την δεύτερη δουλειά δεν πάνε στον… βρόντο.

Όμως, και εδώ ο νόμος δεν εφαρμόστηκε και καταμετρήθηκαν με πολλή βιασύνη μόνο όσα βρήκαν μπροστά – μπροστά χωρίς να υπολογιστεί ο παράλληλος χρόνος εργασίας. Το αποτέλεσμα και εδώ σε βάρος και πάλι των συνταξιούχων από ένα κράτος που υπόσχεται πολλά αλλά κάνει λίγα και από ένα Μέγαρο Μαξίμου που επιχειρεί επικοινωνιακά να τα παρουσιάζει όλα ως μαγική εικόνα. Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και οι συνταξιούχοι βλέπουν στην τσέπη τους και στους μηνιαίους λογαριασμούς τους τα αποτελέσματα. Οι όποιες μάλιστα αυξήσεις θα δοθούν -δεν ξέρουμε ακόμη πότε- μέσα στην άνοιξη του 20023 για να καλυφθεί ένα μικρό μέρος από την απώλεια εισοδήματος που έχει προκαλέσει στις συντάξεις ο υψηλός πληθωρισμός, θα υπολογιστούν επί του λάθους.

Δίπλα λοιπόν χαμένοι όσοι βγήκαν και βγαίνουν στην σύνταξη το τελευταίο διάστημα, με τα λόγια τα παχιά να καταρρέουν ως χάρτινος πύργος για την ταχεία απονομή των συντάξεων. Όταν τις πάρουν και όπως τις πάρουν γεμάτες λάθη και εμπαιγμό, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα αναδρομικά όσων κέρδισαν στις δικαστικές αίθουσες και όσων δεν κατέφυγαν στην δικαιοσύνη με παρότρυνση του κ. Πέτσα. Για μια ακόμη φορά θεατές στο ίδιο έργο της αναξιοπιστίας οι Έλληνες συνταξιούχοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More