Το τραμ «έδεσε» στο λιμάνι του Πειραιά, δίπλα στα πλοία η στάση

Αίθουσα Σύνταξης

21 Φεβρουαρίου 2026, 6:31 μμ
Share

Στο λιμάνι του Πειραιά «έδεσε» πλέον το τραμ, καθώς, από την περασμένη Τετάρτη, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία η νέα στάση «Ακτή Ποσειδώνος».

Ο σταθμός αποτελεί πλέον τον νέο τερματικό σταθμό της Γραμμής 7, αλλάζοντας τα δεδομένα στις μετακινήσεις από και προς το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Η νέα διαδρομή της Γραμμής 7

Με την ένταξη της Ακτής Ποσειδώνος στο δίκτυο, τα δρομολόγια της Γραμμής 7 καλύπτουν πλέον τη διαδρομή Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος και αντίστροφα. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στους επιβάτες να προσεγγίζουν τα πλοία της γραμμής με μεγαλύτερη άνεση, συνδέοντας απευθείας τα νότια προάστια με την καρδιά του Πειραιά.
Τέλος στην ταλαιπωρία

Σε δηλώσεις του, αναφερόμενος στη λειτουργία της νέας στάσης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση υλοποίησε τη δέσμευσή της για την άφιξη του μέσου στο λιμάνι. Ο υπουργός εξήγησε πως με τη συγκεκριμένη παρέμβαση δόθηκε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα ασυνεννοησίας μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών, το οποίο κρατούσε μια έτοιμη υποδομή σε κατάσταση εγκατάλειψης.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρανάκη, με τη λειτουργία της νέας σταάσης, μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών, οι οποίοι πλέον δεν θα χρειάζεται να μεταφέρουν τις αποσκευές τους στους δρόμους του Πειραιά, καθώς το Τραμ τους αφήνει ακριβώς δίπλα στα πλοία.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές