Το WikiLeaks διαρρέει απόρρητα έγγραφα της CIA

Αίθουσα Σύνταξης

7 Μαρτίου 2017, 5:36 μμ
Share

Ο ιστότοπος WikiLeaks έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα χιλιάδες απόρρητα και διαβαθμισμένα έγγραφα που αφορούν τη δράση της CIA σε όλον τον κόσμο.

“Σήμερα, 7 Μαρτίου 2017, ο WikiLeaks αρχίσει τη νέα σειρά διαρροών για τη CIA” που φέρει την κωδική ονομασία “Vault 7”, ανέφερε ο ιστότοπος. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο όγκο απόρρητων εγγράφων που αφορούν την αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών που έχει δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα, πρόσθεσε.

Ο ιστότοπος του Τζούλιαν Ασάνζ έδωσε επίσης έναν υπερσύνδεσμο που οδηγεί σε ένα αρχείο το οποίο περιέχει το πρώτο μέρος των εγγράφων. Συνολικά το πρώτο μέρος αποτελείται από 8.761 έγγραφα από το Κέντρο Πληροφοριών του Κυβερνοχώρου και αποτελεί συνέχεια των κατασκοπευτικών σχεδίων της CIA για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές που είχε αποκαλύψει ο WikiLeaks τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με ένα από αυτά τα απόρρητα έγγραφα το προξενείο των ΗΠΑ στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας χρησιμοποιείται ως “μυστική βάση των χάκερ της CIA”. Οι πράκτορες της Υπηρεσίας κυκλοφορούν με διπλωματικά διαβατήρια και έχουν την κάλυψη της κυβέρνησης.
“Εκτός από τις επιχειρήσεις της στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια η CIA χρησιμοποιεί επίσης το προξενείο των ΗΠΑ στη Φραγκφούρτη ως απόρρητη βάση για τους χάκερ της που καλύπτουν την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Οι χάκερ της CIA που δρουν μέσω του προξενείου της Φραγκφούρτης (στο “Κέντρο Πληροφοριών Κυβερνοχώρου Ευρώπης” ή CCIE) έχουν διπλωματικά (“μαύρα”) διαβατήρια και κάλυψη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στους χάκερ αυτούς έχουν δοθεί οδηγίες να δηλώνουν ότι είναι “τεχνικό συμβουλευτικό προσωπικό” στο προξενείο.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

-

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές