Τραμπ: Η φαιντανύλη πλέον θεωρείται «όπλο μαζικής καταστροφής»

Αίθουσα Σύνταξης

16 Δεκεμβρίου 2025, 9:40 πμ
Share

Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε μια εξαιρετικά σκληρή κίνηση κατά της διακίνησης συνθετικών οπιοειδών, υπογράφοντας διάταγμα που εντάσσει τη φαιντανύλη και τις χημικές ουσίες από τις οποίες παράγεται στην κατηγορία των «όπλων μαζικής καταστροφής». Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι η ουσία έχει προκαλέσει μια κρίση με διαστάσεις εθνικής απειλής και ότι τα εγκληματικά κυκλώματα που τη διακινούν ευθύνονται για τεράστια ανθρώπινη και κοινωνική ζημία.

Στο κείμενο του διατάγματος τονίζεται πως η παραγωγή και η μεταφορά της φαιντανύλης συνδέονται με διεθνή δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος και ότι οι συνέπειες της κυκλοφορίας της στις ΗΠΑ ξεπερνούν τα όρια ενός απλού «ναρκωτικού προβλήματος». Παράλληλα, ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν οι ομοσπονδιακοί περιορισμοί για τη μαριχουάνα, ώστε να μπορεί να μελετηθεί ευκολότερα σε επιστημονικό επίπεδο.

Η αμερικανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής κατά των ναρκωτικών, έχει κλιμακώσει τις πιέσεις προς χώρες της Λατινικής Αμερικής και συνεχίζει την ανάπτυξη στρατιωτικών μέσων στην Καραϊβική για επιχειρήσεις κατά ύποπτων πλοίων. Η Βενεζουέλα καταγγέλλει την Ουάσιγκτον για πολιτική στοχοποίηση, ενώ οι ΗΠΑ επιμένουν ότι τα μεξικανικά καρτέλ και προμηθευτές χημικών ουσιών από την Ασία βρίσκονται στο κέντρο της κρίσης των συνθετικών οπιοειδών.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές