Η Ελλάδα μένει στην 11η θέση της UEFA, αλλά το πραγματικό θέμα είναι ότι η 10η βρίσκεται πλέον σε απόσταση… ενός καλού ευρωπαϊκού γύρου. Δεν μιλάμε για χάσμα. Μιλάμε για διαφορά που μπορεί να κλείσει γρήγορα, αλλά και να ανοίξει το ίδιο εύκολα αν χαθούν βαθμοί.
Η 11η θέση είναι ήδη σημαντική, γιατί κρατά τη χώρα ψηλά και δίνει καλές αφετηρίες στις ομάδες. Όμως έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα: ο πρωταθλητής δεν εξασφαλίζει απευθείας παρουσία στη League Stage του Champions League και μπαίνει ξανά στη διαδικασία των προκριματικών, όπου κάθε καλοκαίρι κρύβει ρίσκο.
Η 10η θέση, αντίθετα, αλλάζει το παιχνίδι. Δίνει στον πρωταθλητή απευθείας εισιτήριο Champions League, άρα εγγυημένα έσοδα, λιγότερη πίεση, καλύτερο μεταγραφικό σχεδιασμό και μεγαλύτερη σταθερότητα για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά.
Με απλά λόγια: η 11η είναι καλή. Η 10η είναι στρατηγικός στόχος. Και η Ελλάδα είναι αρκετά κοντά ώστε να το πιστέψει σοβαρά.
Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google#Tags
UEFA - UEFA ranking - Ελλάδα






































