Βουλή- Πρόταση Δυσπιστίας: Θα μιλήσουν τα «απόρρητα έγγραφα» για το Μακεδονικό…

Ανδρέας Μαραθιάς

16 Ιουνίου 2018, 7:10 πμ
Share

«Κυρία Βούλτεψη, κάντε υπομονή. Δύο μέρες εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με ονόματα και με διευθύνσεις. Όλα θα τα πούμε και για όλους θα πούμε. Δεν θα γλιτώσετε αυτές τις δύο μέρες».

Η φράση ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα από την ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου, όταν απαντώντας στις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ για τα όσα έλεγε εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και το ρόλο που έχει διαδραματίσει στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και στο Μακεδονικό ζήτημα προϊδέασε για σημαντικές αποκαλύψεις στη Βουλή.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα πάρουν σήμερα το λόγο στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ, όπως και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ, Μητσοτάκης και ο Α. Σαμαράς. Στο φόντο της αντιπαράθεσης βρίσκονται τα έγγραφα του ΥΠΕΞ για την περίοδο της διαπραγμάτευσης των κυβερνήσεων της ΝΔ για το ονοματολογικό τα οποία η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε απόρρητα. Ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πολλά από αυτά τα έγγραφα έχουν αποχαρακτηριστεί και αναμένεται να τα αποκαλύψει σήμερα στη Βουλή ο κ. Κοτζιάς!

Μια πρόγευση της αντιπαράθεσης είχαμε χθες όταν ξέσπασε άγριος καβγάς μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και της πρώην υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη με αφορμή «καταγγελίες» για τη…Στάζι ενόψει και της αποκάλυψεις εγγράφων του ΥΠΕΞ για την διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ 

Η κ. Μπακογιάννη κατήγγειλε στην ομιλία της τον υπουργό Εξωτερικών  ότι περιφέρεται στα κανάλια και «απειλεί με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων» ενώ εξαπέλυσε και σφοδρή προσωπική επίθεση στον κ. Κοτζιά λέγοντας «Είναι η γνωστή στη γενιά μας η λογική της Στάζι. Άλλωστε εσείς κύριε Κοτζιά, έχετε εμπειρία από τη συνεργασία σας με το αλήστου μνήμης καθεστώς Χόνεκερ».

Άμεση και έντονη αντίδραση του κ. Κοτζιά ο οποίος έκανε λόγο για «ύβρεις» και «αθλιότητες» από την πλευρά της κ. Μπακογιάννη. Ανέφερε, μάλιστα, ότι το περιοδικό που επικαλέστηκε πρώτο αυτούς τους ισχυρισμούς καταδικάστηκε τελεσίδικα και κατήγγειλε ότι το περιοδικό «συνδέεται με την κυρία Μπακογιάννη», την οποία κάλεσε  να αποσύρει αυτές τις «ύβρεις» διαφορετικά θα υποβάλλει μήνυση.

Η κυρία Μπακογιάννη προκάλεσε τον κ. Κοτζιά να προχωρήσει σε μήνυση, καταγγέλοντας επίσης  ότι είχε προβεί σε ψευδείς ισχυρισμούς για το βιογραφικό του. «Δεν είστε καθηγητής στο Χαρβαρντ και την Οξφόρδη και υποχρεωθήκατε να το φάτε. Ελάτε να πάμε στα δικαστήρια” είπε και ο υπουργός Εξωτερικών αφρού υπερασπίστηκε το βιογραφικό του κάλεσε την πρώην υπουργό Εξωτερικών να πει “πώς απέκτησε το πτυχίο της».

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές