ΒΟΥΛΗ – Κ. Χατζηδάκης: Κι εμείς στην κοινωνία είμαστε

Ανδρέας Μαραθιάς

26 Νοεμβρίου 2024, 1:19 μμ
Share

“Ο προϋπολογισμός του 2025 συνδυάζει τη δημοσιονομική σύνεση, την ανάπτυξη και τις  δράσεις κοινωνικής συνοχής”, τόνισε Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2025, ο οποίος θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομελεια από τις 11 έως 15 Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επισήμανε “Προχωράμε μπροστά με σοβαρότητα κλείνοντας τα αυτιά μας στους λαϊκιστές και στις πρόσκαιρα ευχάριστες λύσεις που τις έχουμε πληρώσει ακριβά σε αυτό τον τόπο” και πρόσθεσε “δεν χαρίζουμε σε κανέναν το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας”.

Όπως ανέφερε “δεν  δικαιολογείται ούτε θριαμβολογία από την πλευρά της κυβέρνησης ούτε καταστροφολογία από την πλευρά της αντιπολίτευσης” και απαντώντας στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, είπε “εμείς δεν υποστηρίζουμε σε καμία περίπτωση, ότι η κατάσταση είναι ρόδινη, γνωρίζουμε ότι η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα,ότι οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί,δεν λέμε ότι η κατάσταση στα κόκκινα δάνεια είναι ρόδινη και γνωρίζουμε τις συνέπειες του πληθωρισμού και της ακρίβειας στα νοικοκυριά αλλά και τις συνέπειες του στεγαστικού,ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια”

Ο κ. Χατζηδάκης, πάντως αφού κατηγόρησε την αντιπολίτευση “για μικροψυχία και επινοήσεις για λόγους εντυπώσεων”, σημειώνοντας ότι λείπει η βασική συνεννόηση ως προς τα στοιχεία,τόνισε “κι εμείς στην κοινωνία είμαστε και από την κοινωνία εκλεγόμαστε και αλίμονο,αν είχαμε αλαζονική και αυτάρεσκη τοποθέτηση”.

Ο υπουργός, προκάλεσε τέλος την αντιπολίτευση, αν έχει στοιχεία να αμφισβητήσει για παράδειγμα, ότι δανειζόμαστε φθηνότερα από την Ιταλία, ότι η οικονομία μας θα τρέχει σωρευτικά  με ρυθμό ανάπτυξης 6,9 % όταν στη ευρωζώνη θα είναι 2,5 %, ότι οι έμμεσοι φόροι από 67% που ήταν το 2019, περιορίστηκαν στο 62 % το 2024, ότι στο δείκτη φτώχειας πίσω από την χώρα μας βρίσκονται η Μάλτα, η Ισπανία, η Εσθονία, η Πορτογαλία, η Κροατία, η Ρουμανία, η Λετονία και η Βουλγαρία. “Αν μπορείτε αποδείξετε το αντίθετο” υπογράμμισε απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

9:04 πμ

Κρίσιμες ώρες για 3χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ζεφύρι

8:53 πμ

Έβδομος θάνατος κρατούμενου στον Άγιο Στέφανο Πατρών

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές