Weidmann: Θέλει νωρίτερα εφαρμογή του bail-in

Μαρίζα Θεοτοκάτου

12 Νοεμβρίου 2013, 4:04 μμ
Share

Oι κανονισμοί για την επιβολή απωλειών και στου ομολογιούχος και τους καταθέτες των προβληματικών τραπεζών πρέπει να εφαρμοστούν νωρίτερα από ότι έχει προγραμματιστεί, όπως δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Jens Weidmann.

 

Οι κανόνες για το bail-in πρέπει να τεθούν σε ισχύ μόλις αναλάβει καθήκοντα ο ενιαίος μηχανισμός εκκαθάρισης τραπεζών, ανέφερε ο ίδιος.

“Είναι σημαντικό το bail-in να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μετά την εισαγωγή των άλλων μέτρων. Συγκεκριμένα, η μεταβατική περίοδος για το bail-in πρέπει να συρρικνωθεί” υποστήριξε ο Weidmann.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Weidman τόνισε ότι οι αρχές πρέπει να αφήνουν τράπεζες να χρεοκοπήσουν.

“Σε αντίθεση με ότι κάναμε στο παρελθόν, πρέπει να γίνει χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και χωρίς την χρήση δημόσιων χρημάτων” πρόσθεσε ο ίδιος.

 

 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google
#Tags

VOICE Στήλες

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές