Χ.Α.: Η επόμενη μέρα μετά την αναδιάρθρωση του MSCI

Κώστας Κυπριώτης

1 Ιουνίου 2020, 7:36 πμ
Share

O χρηματιστηριακός Ιούνιος ξεκινά με το γενικό δείκτη να υπολείπεται κατά 27,82% στο πρώτο πεντάμηνο του 2020, ενώ έχουν χαθεί 15,469 δις. ευρώ  από τη κεφαλαιοποίηση της αγοράς που έχει διαμορφωθεί στα 46,463 δις. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πρώτες 98 συνεδριάσεις του 2020 οι ανοδικές συνεδριάσεις ανέρχονται σε 51 και 47 είναι οι πτωτικές συνεδριάσεις.

Η σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Ιουνίου θα δείξει εάν η αγορά έχει τα καύσιμα να καλύψει τις απώλειες της περασμένης Παρασκευής όπου και ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση του ελληνικού δείκτη του MSCI με την αφαίρεση των τριών τραπεζικών μετοχών της Εθνικής, της Alpha Bank, και της Eurobank αλλά και του Τιτάνα  που μεταφέρονται στον small cap του MSCI και αφήνουν τον δείκτη  standard χωρίς ελληνικό τραπεζικό εκπρόσωπο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά χωρίς επαρκή συναλλακτική δραστηριότητα που θα πρέπει να υπερβαίνει τα 60 με 70 εκατ. ευρώ πολύ δύσκολα θα κάνει την υπέρβαση προς τις 700 μονάδες. Εξάλλου θετικοί καταλύτες δεν υπάρχουν αφού τώρα σταδιακά γίνεται επανεκκίνηση της οικονομίας και θα διαφανεί τις επόμενες εβδομάδες εάν θα υπάρξουν σοβαρά έσοδα για το τουρισμό που είναι και ο μεγάλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά παραμένει σε κατάσταση συναγερμού αφού δεν υπάρχουν σπουδαίες επιχειρηματικές εξελίξεις με τις εταιρίες να προσπαθούν να περιορίσουν στο ελάχιστο τις απώλειες σε μερίδια αγοράς και να διατηρήσουν τα συμβόλαια με τους πελάτες τους κυρίως στο εξωτερικό. 

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

9:16 πμ

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους της Αττικής

9:04 πμ

Κρίσιμες ώρες για 3χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ζεφύρι

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές