Ξεπέρασαν τα 50 εκατ. οι επενδύσεις στον ΟΛΘ

Νώντας Ψαρράς

12 Σεπτεμβρίου 2022, 11:19 πμ
Share

Δυο νέες γερανογέφυρες έπιασαν και επίσημα «δουλειά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τις «ευλογίες» του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και υπό την παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΘ, Αθανάσιου Λιάγκου. Οι δυο νέες γερανογέφυρες όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης από την προβλήτα του ΟΛΘ ενισχύουν ακόμη περισσότερο την στρατηγική θέση του Λιμανιού της συμπρωτεύουσας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενισχύοντας παράλληλα τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος.

Στην τοποθέτηση του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στις σημαντικές επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο Λιμάνι της νύφης του Θερμαϊκού, επενδύσεις που έχουν ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ και που σύμφωνα με το αρχικό πλάνο σχεδιασμού έχει ήδη εκτελεστεί το 80% στο επίπεδο του αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ με γοργά βήματα προχωρά και η επένδυση για την επέκταση της 6ης προβλήτας «που θα δώσει στο λιμάνι μια νέα προοπτική και δυναμική».

Αναφερόμενος στην γεωπολιτική αστάθεια που αυτή την στιγμή επικρατεί με αφορμή την ερώτηση που του ετέθη για την βελτίωση της σιδηροδρομικής γραμμής σύνδεσης με το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως αυτό δεν εμπίπτει αμιγώς στις δικές του αρμοδιότητες όμως: «αυτή που υπάρχει ήδη, καθιστά το Λιμάνι της Θεσσαλικής ως τον αναγκαίο κόμβο για την μεταφορά των απαραίτητων για της αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ερωτώμενος ο υπουργός για τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών σε μικρούς νησιωτικούς δήμους της χώρας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως έχουν εξασφαλιστεί 175 εκατομμύρια ευρώ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλα 80 εκατομμύρια με το τελικό πακέτο να φτάνει μέχρι και τα 370 εκατομμύρια ευρώ και σε αυτό να περιλαμβάνονται και οι μικρές άγονες γραμμές και η κινητροδότηση για την δρομολόγηση πλοίων με πράσινα περιβαλλοντολογικά χαρακτηριστικά.

«Η πρόοδος των επενδύσεων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά αλλά και η εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την ανάπτυξη και για το εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών στους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας αναβαθμίζει την θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη των θαλάσσιων μεταφορών» επεσήμανε με έμφαση ο αρμόδιος υπουργός από το Λιμάνι της συμπρωτεύουσας όπου παραβρέθηκε για επίσημο ντεμπούτο των δυο νέων γερανογεφυρών.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές