Χρυσή Αυγή: Συνεχίζεται η «μάχη» των αναστολών

0 4

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίζεται σήμερα Τρίτη η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την προκλητική εισαγγελική πρόταση από την Α. Οικονόμου για αναστολή των ποινών όλων των κατηγορουμένων, πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης συντάσσονται με την εισαγγελέα. Αντίθετα, η Πολιτική Αγωγή υποστηρίζει ότι οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι δεν θα τελέσουν αλλά εγκλήματα και χαρακτηρίζει ισοπεδωτική την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία, όπως λένε, λειτούργησε ως υπεράσπιση των χρυσαυγιτών.

Η στάθμιση που θα κάνει το δικαστήριο για κάθε έναν από τους καταδικασθέντες σε πρόσκαιρες καθείρξεις για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής με βάση την βαρύτητα των πράξεων και την αξιολόγηση εξατομικευμένων δεδομένων, είναι αυτή που θα δώσει την απάντηση για την έκτιση των ποινών.

Ένωση Εισαγγελέων υπέρ Οικονόμου

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει:

Μετά την ολοκλήρωση δίκης μείζονος ενδιαφέροντος με πολυετή διάρκεια, λόγω της έλλειψης υποδομών, με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις παραγόντων της δίκης, εκπροσώπων κομμάτων και δημοσιεύματα, που στρέφονται με απαξιωτικά σχόλια και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, κατά εισαγγελικού λειτουργού και στοχοποιούν αυτή, για την κατά συνείδηση κρίση της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, (χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης), τονίζει για ακόμη μια φορά πως είναι σεβαστή η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των εισαγγελικών λειτουργών, πλην όμως η κριτική αυτή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας και να τείνει να αποτελέσει μοχλό πίεσης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών, στοιχείο που αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More