Υπ. Εργασίας: 11 νέα προγράμματα για 88.500 ανέργους – Αφορούν και νέους επιστήμονες

Βασίλης Αγγελόπουλος

4 Οκτωβρίου 2018, 10:10 πμ
Share

Με 11 νέα προγράμματα που στόχο έχουν να καλύψουν έως 88.500 ανέργους μέχρι το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει να συνδράμει αποφασιστικά στη μείωση της ανεργίας.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου και στην οποία αναλύθηκαν τα τρία απ’ αυτά τα προγράμματα, τα οποία αφορούν νέους επιστήμονες και πρόκειται να καλύψουν έως 31.500 θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, το πρώτο πρόγραμμα αφορά 10.000 νέους επιστήμονες που θα εργαστούν σε δυναμικούς παραγωγικούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα. Το πρόγραμμα επιδοτεί με ποσό έως 800 ευρώ το 50% του συνολικού εργατικού κόστους για θέσεις πλήρους απασχόλησης. Όπως προκύπτει απ’ αυτό το δεδομένο, μία επιχείρηση θα είναι σε θέση να καταβάλει μισθό έως 1.600 ευρώ για νέο εργαζόμενο που θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα. Η επιδότηση θα διαρκεί για 12 μήνες και ο προϋπολογισμός είναι 112 εκατ. ευρώ.

Ένα δεύτερο πρόγραμμα αφορά 5.500 νέους επιστήμονες που θα εργαστούν σε δημόσιες υπηρεσίες για τη θεσμική αναβάθμισή τους. Η εργασία θα είναι 12μηνη και η δαπάνη θα φτάσει τα 90 εκατ. ευρώ. Οι απολαβές για τους εργαζόμενους ΠΕ και ΤΕ θα φτάνουν έως τα 1.140 ευρώ.

Το τρίτο πρόγραμμα αφορά 16.000 νέους που θα συμμετάσχουν σε κατάρτιση, πιστοποίηση και πρακτική άσκηση για επιδότηση νέων θέσεων εργασίας.

Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν άμεσα και θα λειτουργούν παράλληλα με τη διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού, που ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του επόμενου έτους όπως επισήμανε η αρμόδια υπουργός.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος ανέλυσε περισσότερο τα εν λόγω προγράμματα.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:09 μμ

Νίκος Χαρδαλιάς: Γεύμα εφ’ όλης της ύλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μέλη της Ιεράς Συνόδου

8:34 μμ

Tesla: Το «brand» Έλον Μασκ την εκθέτει σε κινδύνους

8:00 μμ

Λάκης Λαζόπουλος: Ετοιμάζει βιβλίο για το Predator

7:45 μμ

Ο Λανουά έμεινε γιατί κάτι χρωστάει

7:33 μμ

Amazon: Το στοίχημα της AI απέναντι σε Microsoft και Google

7:15 μμ

Η «Θεοπούλα» στο πλευρό του Τσίπρα

7:02 μμ

Ο Βορίδης σε ρόλο… ιππικού για τον Μητσοτάκη

6:45 μμ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Όταν στριμώχνεται, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος

6:32 μμ

TikTok: Στρατηγική επιβίωσης απέναντι στις πολιτικές πιέσεις

6:16 μμ

Στημένο; Ε, και;

6:01 μμ

Πανελλαδική έρευνα REMAX Ελλάς: Τι ακίνητα επέλεξαν οι αγοραστές το 2025

5:45 μμ

Ντόναλντ Τραμπ: Προσπαθεί να διασωθεί μέσω Βανς – Ρούμπιο

5:43 μμ

Αγρότες: Τα 160 εκατ. του Σχοινά και οι πληρωμές που δεν έρχονται ποτέ

5:36 μμ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έφεραν διόρθωση, αλλά οι 2.400 μονάδες παραμένουν στο στόχαστρο

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές