Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της Γαλλίας, που είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο, θα προσφέρουν μια ευκρινή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στη γαλλική κοινωνία, τις τάσεις που διαμορφώνονται, το εκκρεμές που μετακινείται, με φόντο τις επόμενες προεδρικές εκλογές.
Το δίδυμο Μαρίν Λεπέν – Ζορντάν Μπαρντελά βλέπει ως… τρόπαιο τον δήμο της Μασσαλίας, η οποία παραδοσιακά περιγράφεται ως «μικρογραφία» των ευρύτερων πολιτικών συσχετισμών στη Γαλλία.
Με τις δημοσκοπήσεις να προδικάζουν αμφίρροπη αναμέτρηση, μια ενδεχόμενη επικράτηση του υποψηφίου της Εθνικής Συσπείρωσης θα αποτελεί μια σαφή ένδειξη της ιστορικής αλλαγής πολιτικών συσχετισμών στη χώρα που καλλιέργησε τις ιδέες του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού.





































