Έρευνα Focus Bari: Τι περιμένουν οι Έλληνες από τις διαφημίσεις

Αίθουσα Σύνταξης

17 Μαΐου 2022, 3:06 μμ
Share

Η σημερινή αντιμετώπιση των διαφημίσεων μέσα από τα μάτια των καταναλωτών από την Έρευνα Profiles από την Focus Bari.

Το κοινό πολυδιασπάται με αποτέλεσμα να είναι σχετικά περιορισμένες οι αναλογίες που δηλώνουν ότι προσέχουν τις διαφημίσεις στα διαφορετικά Μέσα. Αυτό είναι ένα από τα βασικά ευρήματα της συνεχούς, πανελλαδικής έρευνας Profiles της Focus Bari | YouGov.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις των Ελλήνων για τις διαφημίσεις στην εποχή μας: με την πληθώρα μηνυμάτων να αυξάνεται συνεχώς, με τον συνδυασμό των παραδοσιακών και νέων Μέσων, αλλά και με την ανερχόμενη «προσωποποιημένη» διαφήμιση, οι καταναλωτές εκφράζουν την γνώμη τους για τις διαφημίσεις εν έτη 2022.

Σύμφωνα με τα ευρήματα η τηλεόραση -παρ’ ότι κύριο Μέσο- φαίνεται ότι δεν έχει τόσο καλή εικόνα ως προς τις διαφημίσεις. Ως προς τις προσωποποιημένες διαφημίσεις, το κοινό «διχάζεται» σε εκείνους που τις αποδέχονται, αλλά και σε εκείνους που τις αποφεύγουν ή κι ακόμα τις φοβούνται.

Παράλληλα, φαίνεται ότι οι αξίες που προβάλει μια μάρκα, καθώς και η ενασχόλησή της με σημαντικά πολιτικά ή/ και κοινωνικά θέματα επηρεάζουν είτε θετικά είτε αρνητικά την διάθεση των καταναλωτών να την αγοράσουν.

Τέλος, είναι σημαντική η αναλογία κοινού -ιδιαίτερα οι μεγαλύτερες ηλικίες- που αισθάνονται ότι οι διαφημίσεις δεν εκπροσωπούν τον πραγματικό τρόπο ζωής τους, ενώ επιθυμούν περισσότερο «απλούς, καθημερινούς ανθρώπους» στις διαφημίσεις ώστε να μπορούν να ταυτιστούν.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

11:39 πμ

Τρίτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό

11:26 πμ

Επιστρέφουν οι αγοραστές στον χρυσό μετά την πρόσφατη διόρθωση

11:11 πμ

Χάρης Δούκας: «Η κλιματική κρίση απαιτεί να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους και να εμπιστευτούμε την επιστήμη»

11:03 πμ

Σέιχ Σου: Μεγάλο έργο υπογειοποίησης γραμμών, άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τον ΔΕΔΔΗΕ

10:50 πμ

Βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά την πίεση της Τετάρτης

10:43 πμ

Τέλος σε πολύωρη ομηρία στην Καλιφόρνια – Νεκρός ο ένοπλος δράστης

10:30 πμ

Ισχυρό ξεκίνημα για την Allwyn το 2026 με αύξηση εσόδων και κερδοφορίας

10:24 πμ

Αυτοκίνητο στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

10:10 πμ

Καλό ή κακό;

10:01 πμ

Τεστ χαρακτήρα για την Εθνική απέναντι στη Σουηδία

9:57 πμ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

9:43 πμ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ Ουκρανία και Μολδαβία

9:36 πμ

Ποιος αμφισβητεί ακόμη τον Φλορεντίνο Πέρεθ;

9:23 πμ

AVAX: Άνοδος 17,3% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Στα 10,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές