fbpx

Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα δεδομένα μας αλλά και να τα ανακτήσουμε

0 91

Έχετε αναλογιστεί τις ποσότητες αρχείων που χρησιμοποιούμε καθημερινά; Σε έρευνα που έγινε η ποσότητα των δεδομένων ενός οικιακού χρήστη το 2014 ήταν κατά μέσο όρο 40GB ενώ το 2020 άγγιζε τα 344GB. Αν ένας χρήστης κατά μέσο όρο χρησιμοποιεί αυτό το χώρο, αναλογιστείτε πόσα ψηφιακά δεδομένα χρησιμοποιούν σήμερα οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί.

Τι γίνεται όμως αν για κάποιο λόγο χάσουμε την πρόσβαση στα αρχεία μας; Για παράδειγμα αυτό μπορεί να συμβεί επειδή χάλασε ένας σκληρός δίσκος, ένας SSD, ένα USB Flash, μια κάρτα μνήμης ή ακόμα και ένα κινητό τηλέφωνο όπου έχουμε αποθηκεύσει τα τελευταία 2 χρόνια με τις φωτογραφίες μας. Επίσης μπορεί να συμβεί από μια φυσική καταστροφή, από αμέλεια ή στις ημέρες μας από μια επίθεση κάποιου ιού ή χάκερ. Καθημερινά υπάρχουν περιστατικά επιθέσεων Ransomware που οδηγούν επαγγελματίες ή οργανισμούς σε απόγνωση.

  • Στους ιδιώτες αυτό μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγάλη συναισθηματική απώλεια.
  • Στους ελεύθερους επαγγελματίες μπορεί να είναι εκατοντάδες ή και χιλιάδες ώρες εργασίες χαμένες ή για κάποιους μπορεί να αποτελέσει μεγάλη ζημιά στο πελατολόγιο τους.
  • Για τις επιχειρήσεις, η απώλεια δεδομένων μπορεί να είναι καταστροφική και να οδηγήσει σε παύση εργασιών για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα δεδομένα μας είναι σημαντικά και πολλές φορές δεν είμαστε αρκετά έτοιμοι για την απώλεια.

Η TicTac και οι υπηρεσίες που παρέχει εδώ και 22 χρόνια σχετίζονται άμεσα με αυτά τα δεδομένα. Από την ανάκτηση δεδομένων από χαλασμένα αποθηκευτικά μέσα, μέχρι την προστασία τους που αφορά Backup και Disaster Recovery. Επίσης η TicTac αναλαμβάνει την θωράκιση επιχειρήσεων από φυσικές καταστροφές και κυβερνοεπιθέσεις από hackers.

Είναι η πρώτη εταιρεία ανάκτησης δεδομένων στην Ελλάδα και από τις πρώτες Data Recovery εταιρείες στην Ευρώπη ενώ τις τελευταίες δύο δεκαετίες στα εργαστήριά της έχουν διασωθεί δεδομένα από χιλιάδες υποθέσεις τόσο από εταιρείες όσο και από ιδιώτες. Εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα αλλά και τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη.

Η εμπειρία ετών είχε ως αποτέλεσμα η TicTac να κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλων εταιρειών καθώς διαθέτει την τεχνογνωσία για την ανάκτηση δεδομένων & cyber security υπηρεσιών. Το ξεχωριστό τμήμα Cyber Security για την αντιμετώπιση τυχόν παραβιάσεων διασφαλίζει ότι η επιχείρηση θα παραμείνει ασφαλής.

Από το 2017 δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό τμήμα Cyber Security & Incident Response με γνώμονα την εξυπηρέτηση οργανισμών που έχουν δεχθεί επίθεση είτε θέλουν να προστατευθούν από πιθανές απειλές και περιπτώσεις απώλειας δεδομένων.

Παραμένει πρωτοπόρος στην Ανάκτηση Δεδομένων και στο Cyber Security ενώ έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες και σε:

  • Cloud Backup & Disaster Recovery Planning
  • Αποκρυπτογράφηση Ransomware
  • Ηλεκτρονική Διερεύνηση Στοιχείων (Digital Forensic Investigations)
  • Διεξαγωγή Penetration Test (Εξομοίωση κυβερνοεπίθεσης)
  • Ασφαλή Καταστροφή Εξοπλισμού
  • Υπηρεσίες Cyber Security για ιδιώτες, στελέχη επιχειρήσεων και VIP
  • Διερεύνηση Ηλεκτρονικής Απάτης

Πρόσφατο Best Seller προϊόν για την προστασία των επιχειρήσεων και οργανισμών το Acronis Cyber Cloud η πιο πλήρης λύση Backup & Disaster Recovery για προστασία Ransomware καθώς επίσης και τα προϊόντα της Comodo Cyber Security με τα οποία προστατεύουμε οργανισμούς και εταιρείες από κυβερνοεπιθέσεις.

Πόσο γρήγορα μπορείτε να επαναφέρετε τη λειτουργία της επιχείρησής σας αν συμβεί κάποια καταστροφή στους Servers και τα δεδομένα σας;

Με την Acronis μπορείτε να «τρέξετε» όλους σας τους Servers από το Cloud μέσα σε 10 λεπτά. Με δεδομένο ότι η εταιρεία ειδικεύεται στην ανάκτηση δεδομένων γνωρίζει σε βάθος τα εργαλεία που πρέπει να διαθέτει ένα πλήρες πρόγραμμα για Backup το οποίο προστατεύει τα αρχεία και δίνει έμφαση στην εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική ανάκτηση τόσο  των αρχείων όσο και του συστήματος σε περίπτωση καταστροφής ή αλλοίωσής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More