Προσωπικός Γιατρός: Πάνω από 3 εκατ. εγγραφές σε έναν μήνα

Αίθουσα Σύνταξης

14 Σεπτεμβρίου 2022, 10:25 πμ
Share

Πώς γίνεται η εγγραφή

Ξεπέρασαν τα 3 εκατ. οι εγγραφές πολιτών στον Προσωπικό γιατρό΄ από την ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πώς γίνεται η εγγραφή

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν στον θεσμό με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

1) μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

2) αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

3) στο φαρμακείο της γειτονιάς του, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε ήδη αποστείλει από το πρωί προς τους φαρμακοποιούς οδηγίες διασύνδεσης και επεξήγησης της λειτουργίας της πλατφόρμας.

O φαρμακοποιός επιλέγει προσωπικό ιατρό με βάση την επιθυμία του πολίτη, και ολοκληρώνει την εγγραφή του σε αυτόν.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής ο πολίτης λαμβάνει ενημερωτικό SMS ή / και email για την ολοκλήρωση της εγγραφής του στο συγκεκριμένο προσωπικό ιατρό καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς του για την ηλεκτρονική πρόσβαση στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας. Όσοι δεν έχουν κινητό θα τα λαμβάνουν αποκλειστικά με εκτυπώσιμη μορφή. Τα ανήλικα μέλη τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους δεν μπορούν ακόμη να εγγραφούν σε προσωπικό ιατρό.

Η πληρωμή φαρμακοποιών είναι άπαξ ανά ΑΜΚΑ σε όλες τις περιπτώσεις, με αποζημίωση η οποία έχει οριστεί σε 3 ευρώ προ ΦΠΑ 24%. Η πληρωμή θα γίνεται για κάθε μήνα με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών το οποίο θα εκδίδεται στις αρχές κάθε επόμενου μήνα, για αναρτημένες πράξεις οι οποίες θα αντλούνται από την ΗΔΙΚΑ για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

3:23 μμ

Αχαΐα: Εξαρθρώθηκε ομάδα διαρρηκτών – Δύο συλλήψεις

3:15 μμ

Άγιος Δημήτριος: Φορτισμένη η κατάθεση του πατέρα του 27χρονου

3:12 μμ

Alpha Bank: Στρατηγική συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης

3:07 μμ

COSMOTE TELEKOM: Δυναμική παρουσία στα Panathēnea 2026

3:01 μμ

 ΙΝΚΑ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι καταγγελίες για τα funds

2:46 μμ

Τραμπ: «Μπορεί να βρεθεί σύντομα λύση με το Ιράν»

2:33 μμ

Κόντε: Έριξε τίτλους και αποχωρεί από τη Νάπολι

2:28 μμ

Στο 1,14% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Μάιο

2:14 μμ

Ο όμιλος CSG εξασφαλίζει συμβόλαια για πυροκροτητές πυρομαχικών αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από δύο κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ

2:00 μμ

Ισχυρές πιέσεις στα κρυπτονομίσματα – Κάτω από τα 66.000 δολάρια το Bitcoin

1:56 μμ

Φτωχότερος ο καλλιτεχνικός κόσμος: Πέθανε ο Άγγελος Αντωνόπουλος

1:48 μμ

Ιράν: Κατηγορίες κατά Κουβέιτ και Μπαχρέιν μετά τα αμερικανικά πλήγματα

1:35 μμ

Δίκη για τον θάνατο του Μαραντόνα: Νέα ερωτήματα για τη φροντίδα του στο σπίτι

1:27 μμ

Μιχάλης Κατρίνης: Διπλάσιος ο πληθωρισμός από την Ευρωζώνη, αλλά η κυβέρνηση λέει όλα καλά!

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές