Σρι Λάνκα: Φωτιά σε δεξαμενόπλοιο, ένας νεκρός – 5 Έλληνες στο πλήρωμα

Αίθουσα Σύνταξης

4 Σεπτεμβρίου 2020, 6:09 πμ
Share

Ένας ναυτικός, υπήκοος Φιλιππίνων, αγνοείται μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε supertanker στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα και πιστεύεται πως είναι νεκρός, δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας του Ινδικού Ωκεανού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τον πλοίαρχο Ίντικα ντε Σίλβα, η πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται πάνω στο μεγάλο δεξαμενόπλοιο New Diamond, που μεταφέρει περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Πάνω στο σκάφος βρίσκονταν 23 μέλη πληρώματος.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο χθες Πέμπτη το πρωί και εξαπλώθηκε στη γέφυρα του πλοίου, το οποίο έχει ναυλωθεί από την Indian Oil Corp (IOC).

«Ο αγνοούμενος Φιλιππινέζος ναύτης θεωρείται νεκρός. Τραυματίστηκε άσχημα όταν εξερράγη λέβητας», εξήγησε ο ντε Σίλβα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενος μέλη του πληρώματος που διασώθηκαν.

Τα μέλη του πληρώματος ήταν 5 Έλληνες και 18 Φιλιππινέζοι. Άλλος ένας ναυτικός έχει τραυματιστεί και διακομίστηκε αεροπορικώς από το πλοίο σε νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι ναυτικοί είναι σώοι.

Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι Μίνα αλ Αχμάντι του Κουβέιτ, φορτωμένο κουβεϊτιανό αργό, κατά τα δεδομένα της εφαρμογής εντοπισμού πλοίων της Refinitiv Eikon. Κατευθυνόταν στο λιμάνι Παραντίπ της Ινδίας, όπου η IOC διαθέτει διυλιστήριο με δυνατότητα επεξεργασίας 300.000 βαρελιών αργού την ημέρα.

Δείτε συχνότερα άρθρα από την 1VOICE στην αναζήτηση
Προσθήκη 1voice.gr on Google

VOICE Στήλες

ροή Ειδήσεων

1:13 μμ

Η Eurobank «Πρωταθλητής Προσλήψεων BrainReGain 2025»

1:04 μμ

Γιάννης Κωνσταντινίδης: Με τις υποδομές του ΟΤΕ η Κρήτη αναδεικνύεται σε διεθνή ψηφιακό κόμβο

12:58 μμ

ΕΑΕΕ: Η ασφαλιστική αγορά σε τροχιά ανθεκτικότητας απέναντι στις νέες προκλήσεις

12:46 μμ

Νέα ουκρανική επίθεση με drones στην Αγία Πετρούπολη

12:42 μμ

Απογειώθηκαν τα μεγέθη της INTRACOM DEFENSE το 2025

12:38 μμ

Metlen: Στις 16 Ιουλίου η πληρωμή του μερίσματος

12:26 μμ

Καθαρισμός οικοπέδων: Στις 15 Ιουνίου η προθεσμία για ιδιοκτήτες

12:12 μμ

Υποχώρησε ο χρυσός εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων

12:03 μμ

Στα €58 η τιμή-στόχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Νέα αναβάθμιση από Santander

11:55 πμ

Η Εθνική Factors, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, επιλέγει την πλέον αξιόπιστη λύση EDI της ENTERSOFTONE IMPACT

11:46 πμ

Ε.Ε. και Κίνα: Στο τραπέζι νέα εμπορικά μέτρα

11:34 πμ

Ο Κένι Νταλγκλίς δίνει μάχη με τον καρκίνο

11:22 πμ

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μαντζουράνης

11:11 πμ

Έρχεται η ενίσχυση των 150 ευρώ ανά παιδί

VOICE Επικαιρότητα

VOICE Επιχειρήσεις

VOICE Αγορές